Els Xafatolls baixen la Flama del Canigò i la colla Som del 66 organitzen la revetlla

L'Associació Jovent de Mollerussa van organitzar per tercer any consecutiu el Cigotour, una festa que va estar amenitzada pel grup de percussió Tabalats de la capital del Pla d'Urgell

Els membres de la Colla Som del 66 encenen la torxa que encendrà la foguera de la revetlla
photo_camera Els membres de la Colla Som del 66 encenen la torxa que encendrà la foguera de la revetlla

Els Xafatolls arriben a MollerussaCom és tradició al Pla d'Urgell, els atletes del Xafatolls sortien dimecres a la tarda en la seva expedició per recollir la Flama en el cim del Canigó, un protocol com a preàmbul de les celebracions en la nit més llarga de l'any, la nit de Sant Joan. Els atletes arribaven a Mollerussa, la tarda del dijous, després d'un llarg recorregut, en el que van deixar la flama en més d'un municipi.

A la capital del Pla d'Urgell el peveter esperava la flama que donaria la sortida a la celebració de la nit màgica. Una gran quantitat de públic, arribat de tots els municipis de la comarca, i d'altres de La Flama arriba a Vila-sanapropers, esperaven el moment d'encendre les seves torxes, que traslladarien la flama als seus respectius municipis. Un cop llegit el manifest, les torxes i les delegacions dels municipis van iniciar el nou recorregut fins a les fogueres que acompanyarien les corresponents revetlles.

Una nit sense incidents destacats, que a Mollerussa es va complementar amb la tercera edició del Cigotour, una iniciativa de l'Associació de Jovent de la capital del Pla d'Urgell, que va estar amenitzada pel grup de percussió local Tabalats.

Els representants de GolmésLa revetlla, pròpiament la van protagonitzar la colla Son del 66 que van ser els encarregats la festa en el Pavelló Pla d'Urgell del Recinte Firal. Un sopar popular i la música dels 80 i 90, com marquen els canons de les colles del 50, van ser el fil conductor dels actes de la nit més llarga de l'any a Mollerussa.

comentaris