02.12.2021 |
Territoris.cat

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil torna de nou a Mollerussa del 17 al 30 d'abril

La iniciativa, que espera la visita d'uns 3.500 escolars, inclou espectacles, xerrades, exposicions, visites i la presència d’escriptors i il·lustradors

SALÓ LLIBRE-3 interior
Presentació de la 32a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil d'enguany
El Saló del Llibre Infantil i Juvenil torna de nou a Mollerussa del 17 al 30 d'abril

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil, el més gran d’aquestes característiques que es fa a l’Estat espanyol, ha presentat avui totes les novetats de cara a la seva 32a edició, que arribarà del 17 al 30 d’abril a L’Amistat de Mollerussa amb un programa farcit d’activitats que inclou exposicions, xerrades, espectacles, visites i actes diversos, tot sota l’organització del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya i de l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell. Els organitzadors esperen la visita d'uns 3.500 escolars.

Podeu descarregar la programació completa del Saló, clicant en aquest enllaç:

La presentació, a l’Ajuntament de Mollerussa, ha comptat, entre altres representants de l'organtizació, amb Marga Mateu, en representació del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, i l’alcalde Marc Solsona, qui ha destacat que “ja són 14 anys que aquest Saló es fa a Mollerussa”.Els alumnes de les escoles del Pla d'Urgell visiten el Saló del LLibre Infantil i Juvenil. 

L’eix temàtic d'enguany serà “S’escriu un crim” i entre les exposicions que es podran veure destaquen la de l’il·lustrador Ignasi Blanch sobre el llibre La cançó de les balances, que a més serà homenatjat; la de l’il·lustrador Francesc Rovira amb el nom de “Sobre paper”; la de La casa sota la sorra de Joaquim Carbó; la de Selecció 2015, i les habituals de llibres infantils i juvenils i de novetats i fons editorial.

A la façana de L'Amistat s'instal·larà un mural per apropar el saló al carrer

D'altra banda, a la façana de L’Amistat s'instal·larà un mural al·legòric a Mollerussa i al Saló del Llibre  amb la voluntat "d'apropar l’esdeveniment al carrer”, segons l'alcalde, i obra de l’il·lustrador Valentí Gubianas.

L’acte inaugural del Saló del Llibre es farà el diumenge 17 d’abril a les 11.00 hores, amb la presència de Reina Duarte, presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, i de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Tot seguit es representarà el primer espectacle de clown programat, Tut-turutut... la princesa!, a càrrec de La Bleda. El mateix dia 17, a les 17.30 hores, es representarà La cigala i la formiga, un espectacle de titelles a càrrec de Xip-Xap, companyia de teatre de carrer.

La programació continuarà divendres 22 d’abril amb la 5a marató de lectura «Llegim en veu alta», una activitat oberta a tothom; mentre que dissabte 23, diada de Sant Jordi, hi haurà un vermut a les 12 h i ballada de sardanes amb la Cobla Lo Castell, així com la representació, a la tarda, d'Els misteris de la princesa i el drac, titelles amb música a càrrec de Teatre Aula.

L'oferta seguirà amb tres espectacles el diumenge 24; la Trobada d’intercanvi d’experiències amb les biblioteques de la demarcació de Lleida, el dia 25el XII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, el dia 29, o la 3a Jornada Pedagògica el dia 30, entre altres.

El mateix dia 30 tindrà lloc una activitat amb Contes tradicionals i sessió de maquillatge infantil, a càrrec de l’INS Mollerussa, així com a les xerrades «Com posar límits als infants» i «L’estrès i els infants», a càrrec d’Anna Soldevila, professora de Ciències de l’Educació de la UdL i especialista en educació emocional. També es portarà a terme l’espectacle de titelles i cançons Miranius, a càrrec de Teatre de Titelles Pamipipa. 

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil torna de nou a Mollerussa del 17 al 30 d'abril
comentaris