El Saló del Llibre Infantil i Juvenil, que se celebra a Mollerussa, rebrà al voltant de 12.000 visitants

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya ha rebut aquest matí els primers dels 3.500 escolars que està previst que visitin el certamen a través de les visites guiades

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa rep 400 escolars
photo_camera El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa rep 400 escolars

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil va obrir portes de la trenta-dosena edició aquest diumenge al Teatre l'Amistat de Mollerussa, un certament que espera rebre, fins al 30 d'abril, més de 12.000 visitants, entre ells 3.500 escolars de tota Catalunya, segons va explicar la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya (CLIJCAT), Reina Duarte.

En el decurs de l'acte inaugural, Duarte va anunciar que en el Saló del Llibre Infantil i Juvenil que es farà a Rio de Janeiro al juny es parlarà de Mollerussa, ja que el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, organitzador del saló conjuntament amb l'Ajuntament de Mollerussa, hi portarà una setantena dels llibres catalans que formen part de la col·lecció dels més de 4.500 que hi haurà a la capital del Pla aquests dies.

Per la seva banda, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, va celebrar el fet que Mollerussa esdevingui internacional a través de la promoció de la lectura, i va destacar que ja són 14 anys que aquest saló es fa a Mollerussa, un fet que certifica que la capital del Pla d'Urgell ja s'ha consolidat com a referent del món literari infantil i juvenil.

Primeres visites del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de MollerussaL'eix temàtic de l'edició d'enguany és S'escriu un crim, i al voltant d'aquest tema el Teatre l'Amistat exposa més de 4.500 volums, que es compaginaran sis mostres més entre les que destaca La casa sota la sorra de Joaquim Carbó, amb motiu del 50è aniversari de la primera publicació del llibre. Per commemorar-ho, 30 il·lustradors de l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona coordinats pel conegut artista Ignasi Blanch, presentaran la seva mirada particular sobre aquest clàssic català.

Quant als actes, destaquen la Jornada de Pedagogia del Departament d'Ensenyament, l'Assemblea del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, la Trobada d'intercanvi d'experiències amb les biblioteques de la demarcació de Lleida i la Marató de Lectura Llegim en veu alta, amb Roald Dahl com a protagonista. També cal destacar el mural que s'ha instal·lat a la façana de L'Amistat, obra de l'il·lustrador Valentí Gubianas.

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya ha rebut aquest dilluns  més de 400 d’alumnes d’educació infantil de diferents centres de la comarca, el quals, a banda de visitar el saló, han pogut gaudir d’una sessió de Contes Llunàtics a càrrec de Santi Rovira.

comentaris