Saó de Ponent convoca el 1r Concurs de Textos Teatrals ambientats al Pla d'Urgell dels anys 40 i 50

Amb l'objectiu de recuperar la memòria històrica i dotat amb un únic premi de 1.000 euros

saó de ponent 5 inteiro
photo_camera L’empresa Vinagres Badia, fundada en 1908, ha acollit aquest divendres la presentació de la convocatòria

L’empresa Vinagres Badia, fundada en 1908, ha acollit aquest divendres la presentació del 1r Concurs de Textos Teatrals per a Espectacles de Petit Format, que impulsa Saó de Ponent i Teatre de Butxaca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa. La temàtica de les obres d’aquesta primera edició, dotada amb un primer i únic premi de 1000 euros, seran textos ambientats en una població del Pla d'Urgell a les dècades dels anys 40 i 50 del segle passat, segons ha explicat Cristina Simón, presidenta de Saó de Ponent, la qual ha afegit que l’objectiu és ajudar a recuperar la memòria històrica a través d’obres teatrals i deixar-ne el llegat. Per això, ha dit Simón, s’ha escollit l’empresa centenària per donar a conèixer aquest premi com un exemple del que podria ser un marc ideal per un text teatral.

La presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que des de l’Ajuntament s’està atent per acompanyar i a ajudar a teixir una estratègia cultural en la qual conflueixin diferents entitats. 

El veredicte es donarà a conèixer el 27 de març coincidint amb el Dia Mundial del Teatre

Per la seva banda, Anton Not, filòleg i membre del jurat que decidirà el premi, ha valorat de forma molt positiva aquest nou concurs literari nascut amb la voluntat de situar Mollerussa i el seu entorn com a ciutat literària. Not formarà part del jurat juntament amb la llibretera Núria Dalmases; el crític teatral Francesc Foguet; la filòloga Alba Pla, i el director de Teatre de Butxaca, Jaume Jovells.

Els originals es podran presentar a la Llibreria Dalmases fins al 27 de gener del 2017 i el veredicte es donarà a conèixer el 27 de març durant l’acte que s’organitzarà coincidint amb el Dia Mundial del Teatre. L’obra guanyadora serà editada per Pagès Editors en la col·lecció Teatre de Butxaca i val a dir que l’organització contempla la possibilitat de produir amb Teatre de Butxaca l’estrena del text guanyador, que ha d’estar pensat per un màxim de quatre actors. Les bases del premi poden consultar-se al web http://saodeponent.wordpress.com

comentaris