Saó de Ponent sorprèn amb els secrets de l'escriptura teatral i el sabor del vinagre de celler

La dramaturga i professora de la UdL, Núria Casado, va oferir una xerrada sobre el plaer d'escriure teatre, i tot seguit, es va llegir un fragment de l'obra "L'hort de les oliveres" de Narcís Comadira, a càrrec de Teatre de Butxaca. 

Teatre i vinagre Obra Llegida
photo_camera Es va llegir un fragment de l'obra "L'hort de les oliveres"de Narcís Comadira,a càrrec de Teatre de Butxaca

"No hi ha teatre sense l'ésser humà. Aquesta realitat en el teatre es fa corpòria i necessària". A diferència d'altres gèneres com la novel·la, cal tenir en compte que quan escrius teatre és necessari posar una urgència als personatges que tenen conflicte, perquè no es disposa de tota una vida per fer-ho". 

Així ho va manifestar Núria Casado, durant la xerrada col·lòqui que va oferir, aquest dijous 8 de gener, a la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa. 

Entorn el plaer d'escriure teatre, va afegir que "al final de tot el procés creatiu, veus com has arribat a crear unes relacions humanes en un microespai. Per a molts dramaturgs, l'important és arribar a fer entendre el que vols dir i que l'altre ho entengui a partir de la paradoxa de la mentida". 

Núria Casado, professora de la UdL, compta en la seva breu carrera de dramaturga, amb diferents premis. 

Tot seguit, i davant del públic assistent, es va llegir el segon acte de l'obra "L'hort de les oliveres" de Narcís Comadira, a càrrec de Teatre de Butxaca. 

En acabar, es va oferir un tast de vinagres a càrrec de la centenària firma Badia Vinagres de Mollerussa.

La sessió es va emmarcar dins els actes programats de Projecte Mollerussa, Saó de Ponent, amb motiu de la celebració del 30 aniversari de Teatre de Butxaca.

Comentaris