17.01.2022 |
Territoris.cat

El nou institut de Mollerussa s'emplaçarà darrere l'escola bressol El Niu

El Ple debatrà dijous declarar com a vinculant una zona d’equipaments ja indicada en aquest indret en el POUM per tirar endavant la cessió 

Zona en la que es podria construir el nou Institut
La zona en què es construirà el nou institut de secundària
El nou institut de Mollerussa s'emplaçarà darrere l'escola bressol El Niu

Aviat s'iniciaran els tràmits de cessió dels terrenys del darrere l'escola bressol El Niu al departament d'Ensenyament per a ubicar-hi el nou institut de secundària de la comarca. L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari d’aquest dijous declarar com a vinculant la zona d’equipaments indicada ja en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per tal d’iniciar així aquests tràmits. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

Els terrenys, de prop de 7.000 metres quadrats, es troben ubicats just al carrer de Josep Tarradellas

Solsona ha explicat que, un cop fet aquest tràmit, es decidirà conjuntament amb el departament d’Ensenyament l’accés al nou equipament, ja que, a tal efecte, caldrà obrir un carrer en aquesta zona, pendent d’urbanitzar. L’alcalde ha indicat que tot va en temps i forma ja que es treballa amb la previsió que al setembre es pugui començar el curs en el nou equipament, que s’edificarà amb mòduls prefabricats, com ja va fer el departament amb l’escola Les Arrels, tal i com ja va anunciar en el seu dia el director territorial d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés.

terrenys nou institut

El nou institut, que, segons Cullerés, sortirà amb una oferta inicial de 2 línies, tindrà adscrites les escoles de Golmés, Vila-sana, El Poal i Sidamon així com els de Les Arrels de Mollerussa.

Inicialment també s’havia adscrit al nou institut l’alumnat d’El Palau d’Anglesola però finalment es va decidir que seguirien a l’institut La Serra

Modificació en l’horari de les escoles bressol municipals

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018Una altre dels punts de l’ordre del dia del Ple és la modificació de l’horari de prestació de serveis de les escoles bressol municipals El Niu, La Quitxalla i El Parasol. En aquest sentit, es proposa dividir l’hora d’acollida matinal de 8 a 9 en dues parts donant la possibilitat d’accedir-hi a les 8 o a dos quarts de 9 en funció de les necessitats i ajustant els preus. Així mateix, la modificació també implica incloure l’hora de 3 a 4 de la tarda dins l’horari lectiu i suprimir la de 6 a 7 de la tarda, franja en la que es constata una reducció de l’alumnat.  La tercera modificació és l'eliminació de l’acollida de la tarda de 6 a 7 durant el mes de juliol.

El Ple també debatrà una modificació de crèdits per un import de 82.775 euros, que inclou, entre altres, una partida de 32.725 euros d’aportació a la Mancomunitat Mollerussa-El Palau d’Anglesola i una de 20.000 euros per arranjament de carrers.

El nou institut de Mollerussa s'emplaçarà darrere l'escola bressol El Niu
comentaris