Sis escriptors i il·lustradors confirmen la seva presència al Saló del Llibre de Mollerussa

Obren la inscripció per a les visites dels centres escolars, que l'any passat va aplegar 3.500 alumnes d'arreu de Catalunya

visites escolars Saló Llibre inerior
photo_camera Imatge d'arxiu d'una de les visites escolars a l'edició de l'any passat del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

El 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebrarà un cop més al Teatre L’Amistat de Mollerussa, ha obert aquest dimarts el període d’inscripcions per a les visites dels centres educatius, que l’any passat van aplegar 3.500 escolars d’arreu de la geografia catalana, els quals van participar de les 110 visites organitzades. Els escolars podran conèixer de primera mà el treball de 6 escriptors i il·lustradors. A més a més, podran recórrer les diferents exposicions del saló, l’únic d’aquestes característiques que se celebra als Països Catalans i el més gran de l’estat espanyol pel que fa a volum de llibres que s’hi exposa (més de 4.500 volums). El saló és promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila.

En la darrera convocatòria es van organitzar 110 visites de centres educatius

Els sis autors que seran presents en aquesta edició del saló, la quinzena consecutiva que se celebra a la capital del Pla d’Urgell, oferiran tres sessions diàries i, tots venen amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes. L’agenda dels autors començarà dijous 4 amb la il·lustradora Mercè Canals, en una xerrada pràctica adreçada a cicle inicial. Seguirà divendres dia 5 amb el també l’il·lustrador Ignasi Blanch. L’escriptor Jaume Copons intervindrà dilluns i Àngel Burgas ho farà dimarts dia 9, en aquest cas per a joves i alumnes de cicle superior a l'igual que Joan Antoni Martín Piñol, que serà l’autor previst per dimecres dia 10. Tancarà la presència d’autors l’escriptora i periodista Elisenda Roca, dijous 11.

El certamen es farà del 2 al 14 de maig al Teatre L’Amistat

A banda d’aquests sis autors, també s’ha previst sessions de contes per acollir les visites guiades de l’alumnat de les escoles bressol i d’educació infantil de P-3 a P-5. Així, dimarts dia 2 Glòria Arrufat protagonitzarà l’espectacle de contes sota el títol El gat amagat. Dimecres la sessió titulada Bufaré, bufaré i Mollerussa em cruspiré!, anirà a càrrec de Pati de Contes i dimecres la mateixa companyia oferirà Cançons que canten contes.

Les escoles interessades a visitar el saló hauran de concertar el dia i l’hora de la visita fins al 26 d’abril trucant al Centre de Recursos del Pla d’Urgell.

comentaris