23.05.2022 |
Territoris.cat

Sistemes Electrònics Progrés adquireix el complex tecnològic del Palau d'Anglesola

Complex tecnològic Progés al Palau d'Anglesola
Complex tecnològic Progés al Palau d'Anglesola
Sistemes Electrònics Progrés adquireix el complex tecnològic del Palau d'Anglesola

Alguns dels grans avenços del sector tecnològic ens han arribat de la mà de joves emprenedors, creatius i inquiets que han posat el seu enginy al servei de la societat, personatges com Steve Jobs, Steve Wozniak que van revolucionar el món de la computació i van fer possible que l'ordinador es convertís en una eina a l'abast de tothom. La marca Apple i el seu Macintosh van ser el punt de partida d'un seguit de destacadíssims avenços tecnològics.

Agrónic Web de control en diferents dispositiusA casa nostra, també hem tingut exemples d'aquesta emprenedoria, possiblement no amb la rellevància d'Apple, però no per això menys important, és el cas de Jaume Solsona i Enric Segarra, dos lleidatans que l'any 1985 van impulsar l'empresa Sistemes Electrònics Progrés. Un projecte que tenia la voluntat de desplegar la tecnologia en el sector més proper per als joves emprenedors, com era l'agricultura, agroalimentària i la ramaderia i en una àrea sensible com és l'aigua.

La iniciativa que arrencava en el seu Silicon Valley particular a Bellpuig, de la mà de Solsona i Segarra ha derivat en una companyia amb branques internacionals i una plantilla de 47 treballadors, líder en el seu sector a Espanya i Portugal. Al llarg d'aquesta trajectòria Progrés ha desenvolupat 82 projectes dels quals s'han venut més de 100.000 unitats en 20 països,

Solución globalLa companyia ha fet una gran aposta en R+D, dedicada plenament en el desplegament de sistemes de gestió per l'estalvi d'aigua i ma millora de la productivitat en explotacions agràries i ramaderes, amb alguna diversificació puntual en el sector de la jardineria. Projectes pioners que han estat reconeguts per un important palmarès de 38 premis a la innovació tecnològica. Entre aquests guardons, cal destacar el Premi a la Tecnologia, que atorgava la Generalitat l'any 1994, essent l'empresa més petita que l'havia rebut, ja que aquell any Progrés comptava amb 7 treballadors.

Sota la marca Agrònic, la companyia exporta el 35% de la seva producció, i disposa d'una xarxa de prop de 600 col·laboradors arreu del món, que es dediquen a la integració i instal·lació de sistemes de reg, gestionats pels equips tecnològics de Progrés.

El nivell de desenvolupament tecnològic de la marca Agrònic té com a objectiu obtenir, analitzar i controlar dades sobre el clima, el sòl, o el cultiu, per tal d'aplicar la quantitat d'aigua optima per aconseguir la millor producció. Eines que incorporen una gran funcionalitat per a l'usuari, ja que es poden gestionar des de dispositius mòbils amb un control total dels equipaments de reg, amb el consegüent estalvi d'aigua, fertilitzants i energia.

A tots aquests avantatges també cal destacar que la proximitat de la companyia i la disponibilitat de la xarxa d'instal·ladors garanteix el suport i el manteniment eficaç de les instal·lacions

Agrónic APPProgrés ha anat evolucionant els seus productes de manera que els usuaris poguessin disposar de la base de dades imprescindibles per millorar les seves explotacions, agrícoles, ramaderes o agroalimentàries, per aquest motiu l'any 2014 van desplegar una plataforma cloud -núvol-, que es podrien emmagatzemar les dades dels equips, i des d'aquest que fossin consultables pels clients. I a partir d'aquí el nou web i l'app per gestionar els equips des de dispositius mòbils.

Han estat 39 anys de creixement continu i de desenvolupament constant per donar resposta a l'entorn empresarial i industrial de la companyia, el que ha suposat un important creixement que ha obligat a Sistemes Electrònics Progrés a fer un gran pas qualitatiu per garantir el creixement. L'any 2018 adquirien el complex tecnològic del Polígon Industrial del Palau d'Anglesola, un espai que ha estat bressol d'altres projectes, i que des del gener del 2019 s'ha convertit en el centre logístic de la companyia. Instal·lacions que pretenen aportar més visibilitat, funcionalitat i millors condicions per continuar apostant per una producció de qualitat.

Sistemes Electrònics Progrés adquireix el complex tecnològic del Palau d'Anglesola
comentaris