07.06.2020 |
Territoris.cat

'No Surrender Festival' de Vilanova de Bellpuig arriba a Alemanya, França i Itàlia

Els alumnes de l'Escola de Música de Castellserà
Els alumnes de l'Escola de Música de Castellserà
'No Surrender Festival' de Vilanova de Bellpuig arriba a Alemanya, França i Itàlia

La segona edició del No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig comença a escalfar motors i quan falten tres mesos, ja compta amb participants inscrits de països com Itàlia, Alemanya i França.

Si bé enguany els organitzadors no s'han fixat el repte de superar els 1.000 músics interpretant una cançó de Bruce Springsteen, és molt possible que se superin les xifres de l'any passat

Primera edició No Surrender Festival de Vilanova de BellpuigBadlands és el tema escollit per a ser interpretat al camp de futbol d'aquest petit municipi del Pla d'Urgell el pròxim 30 de juny i recentment s'acaba de publicar la partitura de la cançó a la pàgina web del festival per tal que tot aquell qui la vulgui tocar o cantar pugui començar a assajar amb el seu instrument. En aquest sentit, s'ha fet una crida a escoles de música d'arreu de Catalunya a participar-hi i a Castellserà ja hi ha una vintena d'alumnes que s'estan preparant.

Segons l'impulsor del No Surrender Festival, Josep Maria Pons, les inscripcions de músics per a la segona edició del festival van a bon ritme i les sensacions són bones. Ja hi ha unes 200 persones apuntades i un 60% d'aquestes són noves, és a dir que no hi van anar l'any passat, per la qual cosa els fa pensar que se superaran de llarg les xifres del 2017.

L'experiència és un grau, destaca Pons, que indica que com que aquest any no s'han fixat el repte de superar els 1.000 participants, això ens fa estar molt tranquils amb tot

Els alumnes de l'Escola de Música de Castellserà 1El vídeo que es va penjar a les xarxes amb la interpretació de No Surrender l'any passat ha comptabilitzat milers de visites i ha fet una feina brutal per promocionar el festival i explicar el que es pretén fer, assenyala Pons. En aquest sentit, remarca que des del primer moment en què el van publicar ja hi havia gent que els demanava de muntar la segona edició.

La setmana passada, al web del Festival es van publicar la partitura i la cançó Badlands que és el tema escollit per interpretar aquest any. D'aquesta manera, les persones que hi vulguin assistir per tocar-la o cantar-la ja poden anar practicant

L'organització fa una crida a escoles de música de tot Catalunya perquè animin als seus alumnes a preparar-se el tema i assistir al festival el pròxim 30 de juny. Això ja ho estan fent a Castellserà, on una vintena d'alumnes participaran amb veu, guitarra, teclats i bateria. Però també a Bellpuig, a Linyola i a Barcelona, hi ha escoles que es preparen per al No Surrender Festival.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018L'Àlex Martí i el David Pradas són professors de l'escola de música de Castellserà que aquests dies estan preparant el tema amb els seus alumnes. Remarquen que ja van participar l'any passat al festival però només eren cinc.

Després de comprovar que l'experiència va ser espectacular ara s'han animat més colla i asseguren que els alumnes estan super il·lusionats i motivats, un fet que ajuda molt a l'hora de fer les classes

El No Surrender Festival començarà el dia 29 de juny amb actuacions musicals de diversos grups entre els quals destaquen Blood Brothers, considerats un dels millors grups de versions de Bruce Springsteen del món. Dissabte 30 de juny serà el dia de la interpretació i gravació de la cançó. Les portes s'obriran a les 7 del matí i després d'assajar, a primera hora de la tarda es gravarà per pistes del tema Badlands. A les set de la tarda es farà l'actuació conjunta de tots els músics i per acabar s'interpretarà novament el No Surrender, que es tornarà a gravar. El festival es clourà de matinada amb més actuacions musicals de grups com Bruce Cat, Suspicious Band, George Mileson i Tremendos.

'No Surrender Festival' de Vilanova de Bellpuig arriba a Alemanya, França i Itàlia
comentaris