18.01.2021 |
Territoris.cat

Un despreniment del fals sostre obliga a tancar provisionalment l'església del Palau d'Anglesola

Tècnics observant la part esfondrada del fals sostre de l'església del Palau d'Anglesola
Tècnics observant la part esfondrada del fals sostre de l'església del Palau d'Anglesola
Un despreniment del fals sostre obliga a tancar provisionalment l'església del Palau d'Anglesola

L'església de Sant Joan Baptista del Palau d'Anglesola s'ha hagut de tancar al públic temporalment, a causa del despreniment d'una part del fals sostre del temple, que es va produir aquest dissabte.

Segons ha explicat mossèn Climent Capdevila, l'esfondrament es va produir dissabte per sorpresa quan no hi havia ningú al temple.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'estructura no ha quedat malmesa i que només s'ha vist afectada una petita part del fons del cor que és on s'ha acumulat tota la runa del fals sostre que s'ha desprès 

El forat al fals sostre de l'església del Palau d'AnglesolaEl mossèn calcula que el despreniment va passar entre el migdia i la tarda de dissabte, ja que quan van anar al temple per oficiar la missa del vespre ja es van trobar els desperfectes amb la pols en suspensió que s'acumulava al mobiliari i que feia deduir que no devia fer massa hores que havia passat.

L'església del Palau d'Anglesola és d'estil neobarroc i data del 1802. En els darrers anys s'havia reformat la façana lateral i el 2014 va tenir lloc una important intervenció a la teulada que hi ha per damunt del fals sostre. Ara s'havia projectat reformar la façana principal i també el terra del temple però ha sorgit el contratemps d'aquest esfondrament que caldrà abordar en primer lloc.

Mossèn Capdevila ha remarcat que farà falta l'ajut de totes les institucions per finançar l'obra que pot suposar un cost elevat

L'església del Palau d'AnglesolaEn qualsevol cas, l'església del municipi del Pla d'Urgell, queda tancada de forma temporal al públic i des de l'Ajuntament s'oferiran locals municipals alternatius per poder oficiar les misses. L'alcaldessa accidental, Maite Teixidó, ha assegurat que el consistori està predisposat a col·laborar amb el que faci falta. En aquest sentit, ha explicat que no recorden que mai hagués passat una incidència així de sobte com la que ha tingut lloc ara i ha afegit que fa uns anys, quan es van planificar les obres de l'església es va acordar que el més primordial era fer la teulada nova i que ara es volia abordar la façana principal.

Tècnics en un moment de la visita al despreniment d'una part del fals sostre de l'església del Palau d'AnglesolaTècnics del Bisbat de Solsona, juntament amb els operaris municipals, faran una avaluació dels danys per veure quines obres caldrà fer ara, el cost que tindran i determinar així el temps que l'església haurà de romandre tancada.

La del Palau d'Anglesola és la sisena església que ha de tancar a les terres de Ponent per problemes estructurals als edificis després de la d'Alpicat, Algerri, Rosselló, la Granja d'Escarp i Almenar.

Un despreniment del fals sostre obliga a tancar provisionalment l'església del Palau d'Anglesola
comentaris