27.05.2020 |
Territoris.cat

Tàrrega ha acollit la jornada de treball per impulsar la promoció del Camí de Sant Jaume

L'alcalde Àlex Masses al campanar de Linyola
L'alcalde Àlex Masses al campanar de Linyola
Tàrrega ha acollit la jornada de treball per impulsar la promoció del Camí de Sant Jaume

Tàrrega acollit aquest dimarts una jornada de treball per avançar en un pla de dinamització del territori a partir de les oportunitats que genera el pas del Camí de Sant Jaume. Es tracta de potenciar aquesta ruta en els àmbits econòmic, cultural i ambiental. Així, representants de 18 municipis lleidatans (alcaldes, regidors i tècnics) s'han donat cita a la capital de l'Urgell per dissenyar actuacions de millora que puguin atraure més visitants. A més de consistoris i consells comarcals, aquest grup de treball engloba també el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Departament de Turisme de la Generalitat de Catalunya, liderats per l'Ajuntament de Linyola.

En la reunió s'han abordat aspectes com l'especialització turística; la internacionalització; la promoció del patrimoni material i immaterial; i la implementació de la transició energètica en favor de l'eficiència i la sostenibilitat 

Jornada de treball d'avui a la Casa Consistorial de TàrregaEls participants han fixat fins a 350 exponents locals que poden vertebrar el projecte de promoció del Camí de Sant Jaume. En alguns casos es planteja la recuperació i la consolidació de vestigis històrics, així com la construcció de nous equipaments, mitjançant diferents línies de subvenció.

Imatge del camí de Sant Jaume i les senyals que l'identifiquen.Val a dir que l'Ajuntament de Tàrrega ha reforçat la senyalització del Camí de Sant Jaume al seu pas pel municipi. Així, s'instal·laren fa un temps 28 indicadors de la ruta. Els senyals, situats en camins de l'entorn i carrers del nucli urbà, duen el pictograma característic de Sant Jaume, la petxina. Al mateix temps es col·locà un plafó informatiu de gran format a la cèntrica plaça del Carme on es poden consultar els punts de segellatge de les credencials, allotjaments, contactes d'interès i altres dades útils per als pelegrins.

Tàrrega ha acollit la jornada de treball per impulsar la promoció del Camí de Sant Jaume
comentaris