17.09.2021 |
Territoris.cat

El Teatre L'Amistat acollirà dissabte la 7a Marató de Donants de Sang de Mollerussa

La Marató de la Sang no va assolir els objectius que estaven previstos.
Imatge d'una anterior convocatòria de l'esdeveniment
El Teatre L'Amistat acollirà dissabte la 7a Marató de Donants de Sang de Mollerussa

El Teatre de L’Amistat tornarà a ser escenari aquest dissabte d’una nova edició, la setena, de la Marató de Donants de Sang que, com a novetat també recollirà donacions de plasma encara que, en aquest cas els donants seran citats des del Banc de Sang i Teixits, ja que, malgrat que aquest tipus de donació és semblant a la de la sang, requereix un procés més llarg que dura 45 minuts.

La presentació d’aquesta edició l'ha fet l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el doctor Juan Manuel Sánchez, director del Banc de Sang i Teixits de Lleida; el regidor de Salut, Josep Lavín, i membres de l’Associació de Donants del Pla d’Urgell, que han tingut com a portaveu a Jaume Figuerola.

El teixit associatiu de la ciutat es bolca en l'organització d'activitats durant l'esdeveniment

La teva sang diu coses. Comparteix-les és l’eslògan d’aquesta marató, que estarà dedicada als grups sanguinis i en la que s’espera poder superar les 241 donacions de l’anterior edició, en la qual un 15% de les persones que hi van participar es van estrenar com a donants.Mollerussa Marató de Donants de Sang texte

En referència a la donació de plasma, es destinaran dues màquines extractores específiques. Després de Tàrrega, Mollerussa serà la segona ciutat que acollirà aquesta iniciativa que a Lleida no s’havia fet mai encara fora de l’hospital.

Com a novetat, enguany també es recollirà plasma

Aquesta edició, organitzada pel Banc de Sang i Teixits conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, la Creu Roja Pla d’Urgell i l’Associació de Donants del Pla d’Urgell, comptarà com cada any amb diferents activitats que s’aniran desenvolupant al llarg de les dotze hores de durada que té la marató, que donarà el tret de sortida a les 10 del matí, segons ha explicat Figuerola, el qual ha dit que per això es compta amb la implicació del teixit associatiu de la ciutat així com de Mollerussa Comercial. També ha indicat que com a prèvia de la marató, aquest divendres personal del Banc de Sang i Teixits visitarà l’escola Les Arrels per tal de treballar amb els alumnes dinàmiques que felicitin la conscienciació dels seus pares i mares.  

Personal del Banc de Sang i Teixits visitarà divendres l’escola Les Arrels per tal de treballar amb els alumnes dinàmiques que conscienciïn els pares 

Per la seva part, la presidenta de Creu Roja Pla d’Urgell, Rosa Maria Niubó, ha indicat que l’entitat col·laborarà en l’organització de l’esdeveniment amb una vintena de voluntaris que faran suport. Val a dir també que per tal de difondre a les xarxes socials l’esdeveniment s’ha creat l’etiqueta #MSangMollerussa.

El Teatre L'Amistat acollirà dissabte la 7a Marató de Donants de Sang de Mollerussa
comentaris