16.01.2022 |
Territoris.cat

La tempesta del dissabte desllueix la Festa del Pou Bo de Torregrossa

L'Associació d'Amics del Pou Bo i l'Ajuntament havien programat una vintena d'activitats, que la tempesta va obligar a suspendre, com el mercat i el concurs de sopes de pa.

Festa del Pou Bo Torregrossa, nomenament dels pouers i poueres 2015.
Festa del Pou Bo Torregrossa, nomenament dels pouers i poueres 2015.
La tempesta del dissabte desllueix la Festa del Pou Bo de Torregrossa

Les branques de la tempesta a TorregrossaLa forta tempesta que va protagonitzar la tarda del dissabte, va obligar a suspendre una bona part dels actes programats en la Festa del Pou Bo de Torregrossa. La forta ventada va obligar a retirar les parades del mercat gastronòmic i d'artesania, que s'havien avançat, així com el concurs de sopes de pa, que organitza des de fa dos anys el Forn Pa Ronyó.

Els actes es van iniciar el divendres, amb l'exposició de dibuixos que va realitzar la quitxalla del municipi, i que es van exposar en la sala d'Actes de la Biblioteca Maria Mercè Marçal, i l'acte inaugural de la Festa.

Festa del Pou Bo Torregrossa (39)I després de l'ensurt del dissabte, l'Associació d'Amics del Pou Bo i l'Ajuntament van poder continuar amb els actes programats per diumenge, no sense haver de retirar una gran quantitat de branques, que la tempesta havia arrancat dels arbres que es troben en la zona del Pou Bo. Programa que va arrancar amb una exhibició de ball country, en la Sala Polivalent de l'Edifici Cívic, que va dur a terme el grup Line Dance.

La cercavila dels gegants locals, el Roc i la Vicenta, Festa del Pou Bo Torregrossa (6)acompanyats dels grallers els Descordats, van dirigir el públic fins al Pou Bo, escenari de la proclamació dels pouers i poueres de l'any, i el relleu dels seus antecessors. Tot seguit es va representar la llegenda del Pou Bo, que com en anys anteriors adapta la companyia Tour-mix teatre. Una adaptació que en cada edició sorprèn els assistents.

El dinar de germanor, és acte obligat en la celebració, una convocatòria que omple la Sala Recreativa, de vilatans i vilatanes, que gaudeixen de la festa, i que participen dels sortejos d'obsequis. Una nova exhibició de country, aquest cop a càrrec del grup local C.B.E Celicountry, va posar el punt final a les activitats dels més grans. Encara que la quitxalla va poder gaudir de la representació de la Llegenda del Pou Bo amb titelles en la plaça de l'Estanc.

La tempesta del dissabte desllueix la Festa del Pou Bo de Torregrossa
comentaris