30.11.2021 |
Territoris.cat

EL CONSELL COMARCAL HA ANUL·LAT 16 DE LES 23 RUTES DE TRANSPORT ESCOLAR

El temporal deixa sense classe a 531 escolars i obliga a tallar diverses carreteres

Un vehicle atrapart entre Miralcamp i Mollerussa
Un vehicle atrapart entre Miralcamp i Mollerussa
El temporal deixa sense classe a 531 escolars i obliga a tallar diverses carreteres

Després de l'episodi de tempesta intensa de la nit del dimarts i matinada del dimecres, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha fet un balanç dels danys i les afectacions, i la situació prevista al llarg d'aquest dimecres. El president de l'ens comarcal, Rafel Panadés ha destacat la inundació de diversos trams de carretera, entre elles l'N-II, diverses de locals i camins, siguin asfaltats o de terra. En aquest sentit, ha dit que en molts casos no es reobriran fins ben entrada la tarda perquè s'està a l'espera de comprovar l'afectació que tindrà sobre aquestes vies l'aigua provinent de les comarques veïnes de les Garrigues i l'Urgell.

El president del Consell Comarcal Rafel PanadésPanadés ha afegit que en algunes de les vies on s'ha prohibit la circulació dels vehicles s'ha pogut constatar a primera hora del matí que, en diversos punts, els límits de la carretera s'havien esborrat, així com les línies divisòries de la calçada. A més, en alguns d'aquests trams hi havien cotxes atrapats i grues intentant treure diversos vehicles.

A Mollerussa carrers com ara La Creu, Duran i Bas, Domènec Cardenal o les avingues de Catalunya i el Canal van quedar inundats durant el vespre i la nit de dimarts

Vehicles aturats i un camió accidentat a la carretera de TorregrossaPel que fa al transport escolar, el Consell Comarcal ha suspès totes les que van als instituts La Serra i Mollerussa, centres que han optat per no obrir les seves portes aquest dimecres. També s'han anul·lat dos més que van fins a La Salle, procedents dels municipis de Torregrossa i Miralcamp.

Al conjunt de la comarca, els termes municipals més afectats pel temporal han estat els de Miralcamp, Vilanova de Bellpuig, Sidamon, Fondarella, Torregrossa, Barbens i el Poal. A més, tres de les estacions depuradores d'aigües residuals del Pla d'Urgell, concretament les EDAR de Fondarella, Torregrossa i Linyola s'han inundat per l'excés de cabal.

El temporal deixa sense classe a 531 escolars i obliga a tallar diverses carreteres
comentaris