30.09.2022 |

Mollerussa recupera la Fira de Sant Josep el certamen, insignia del seu calendari

L'organització celebra que aquest any "es tornarà a respirar fira" després de l'aturada per la pandèmia, essent el certamen el primer d'aquestes característiques en reprendre's a Catalunya
Saló de l'Automobil de la Fira de Sant Josep de Mollerussa
Imatge d'arxiu del Saló de l'Automobil de la Fira de Sant Josep @Territoriscat
Mollerussa recupera la Fira de Sant Josep el certamen, insignia del seu calendari

La Fira de Sant Josep se celebrarà del 4 al 6 de juny segons han confirmat aquest dimarts l'alcalde de Mollerussa i president de la Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l'ens Xavier Roure. La millora dels indicadors de risc de brot i propagació de la Covid-19, avui situats a 137 i a 0,55 (Rt) respectivament, els més baixos que es registren des de l'octubre passat, així com les mesures de desescalada, permeten celebrar el certamen aquest mes de juny.

Marc Solsona i Xavier Roure @FiraMollerussaMarc Solsona, ha explicat que la fira agrícola torna després de 21 mesos sense celebrar-se i de la validació d'un Pla adaptat perquè el certamen sigui "segur" i validat pel Departament d'Empersa. Solsona ha assegurat que expositors, empresaris i públic han demanat a l'organització que es persistís per poder celebrar la fira i que, tot i que "no serà comparable a la 2019", quan encara se celebrava amb tota normalitat i sense condicions de pandèmia, s'espera que sigui una "gran fira" i que ressituï Mollerussa al mapa socioeconòmic del país.

Aquest serà la primera gran fira d'aquestes característiques que se celebrarà a Catalunya des que va començar la pandèmia

Xavier Roure ha manifestat que des de l'organització duen "mesos treballant a contracorrent" i que han volgut respondre, també, "a la necessitat que han mostrat els expositors de celebrar la fira". Roure ha destacat que s'ha elaborat un pla de contingència perquè la fira sigui "segura", i que les mesures adaptades inclouen, entre altres, la compartimentació del recinte firal i el control d'aforament. Pel que fa al Saló de l'Automòbil, hi haurà l'opció de demanar cita prèvia per tenir un accés més ràpid als professionals amb qui s'hagi acordat una reunió. A més, els punts d'informació passaran a ser dinàmics i inclouran informadors Covid-19. La fira se celebrarà amb més personal que mai, "un sobreesofrç a escala organitzativa i pressupostària", segons Solsona.

En la passada edició van visitar la Fira de Sant Josep 175.000 personesPel que fa al nivell d'ocupació, Roure ha destacat que, a l'exterior, on s'exposa la maquinària agrícola, hi ha un 70% confirmat, una xifra que consideren "molt bona" i que creuen que "encara pot augmentar" les properes setmanes. Quant al Saló de l'Automòbil, que enguany arriba a la seva 40a edició, l'ocupació és del 100%. 

El director també ha explicat que aquest any la fira tindrà lloc en dos pavellons en lloc de tres com en altres edicions, ja que un d'ells s'ha reconvertit en centre de vacunació comarcal, una circumstància que es mantindrà també durant el certamen. Un dels pavellons serà ocupat per estands del sector de l'alimentació i, l'altre, pels de les empreses sectorials.

Tot l'espai exterior estarà perimetrat per poder controlar l'aforament, i simultàniament tindran cabuda al recinte firal 8.000 persones

Roure ha assegurat que aquesta serà "una fira molt actractiva i novedosa", i que per ara hi ha un total de 140 expositors confirmats. Per la impossibilitat de celebrar-lo per les mesures de prevenció de la Covid-19, el sopar de l'expositor no se celebrarà, ni tampoc es realitzarà el repartiment de premis, però sí que es mantindrà el premi de 6.000 euros del Saló de l'Automòbil i les activitats complementàries, segons ha indicat Roure, com les atraccions i el mercat d'artesania, també es mantindran, tot i que a una menor escala.

Mollerussa recupera la Fira de Sant Josep el certamen, insignia del seu calendari
comentaris