Torregrossa es prepara per a un cap de setmana de celebració popular amb la XIII Festa del Pou Bo

El 3 i 4 de juny Torregrossa està de festa, primer amb la XIII Festa del Pou Bo, que prepara un grapat d'activitats de tradició i cultura, i després amb un diumenge de gastronomia amb la VIII Festa de les cassoles
Festa del Pou Bo Torregrossa
photo_camera Festa del Pou Bo Torregrossa

El 3 de juny, torna la tradicional festa popular del Pou Bo a Torregrossa amb novetats que se sumen a les propostes més consolidades de l'esdeveniment.

La festa al voltant de la llegenda del Pou Bo, que ja arriba a la seva tretzena edició, s'iniciarà dissabte a les 10 h amb la trobada de puntaires, a la zona de la petanca. Durant tot el dia es podrà gaudir del Mercat d'Artesania als jardins municipals, on es podran trobar parades d'artesania, productes de proximitat i comerç local. La festa seguirà a les 12 h amb la ballada de danses. El matí clourà amb el vermut popular als bars del poble.

Representació de la llegenda del Pou Bo de Torregrossa
Representació de la llegenda del Pou Bo de Torregrossa

La tarda començarà a les 16 h als jardins municipals, amb un taller de macramé i, a partir de les 18 h, se celebrarà la XIV trobada gegantera al davant de la biblioteca Maria Mercè Marçal. Més tard s'iniciarà la tradicional cercavila que ens durà fins al popular Pou Bo. Allà, a les 18.30 h, es representarà la llegenda del pou, eix central d'aquesta festa, ja marca de Torregrossa. De 19 h a 21 h a la Sala d'Actes es podrà gaudir de l'exposició 'Procés creatiu d'un gegantó', que romandrà oberta en horari de biblioteca fins al 22 de juny.

Abans de la cercavila es farà la presentació i bateig del nou gegantó

La nit clourà amb sopar de colles geganteres a la pista descoberta municipal, amenitzada per la veu de la cantant Xènia Páez. L'apat començarà a les 21.30 h.

El cartell de la 13a edició de la Festa del Pou Bo
El cartell de la 13a edició de la Festa del Pou Bo

VIII Festa de les cassoles de tros 

El diumenge 4 se celebrarà la vuitena edició de la Festa de les cassoles a les barbacoes. A partir de les 12.30 h començarà la jornada amb un espectacle infantil conduit per Albert Show. Durant la tarda disco Scratch posarà el toc musical al fi de festa.

La primera festa de les cassoles de tros es va celebrar al recinte de les barbacoes de Torregrossa
La primera festa de les cassoles de tros de Torregrossa

El Pou Bo i la seva llegenda, al cor de Torregrossa

Fa molts i molts anys, quan les graneres encara es feien amb les mans, hi havia a Torregrossa un pouer tan pobre i amb tanta canalla que les jornades de treball no li arribaven per poder-los-hi donar menjar... Així comença la llegenda del Pou Bo, que recupera els costums de la pagesia del final del segle XIX.

Amb aquest fil conductor, els Amics del Pou Bo i l'Ajuntament de Torregrossa han consolidat una festa popular, que ja forma part del calendari festiu obligatori de la demarcació de Lleida i de Catalunya. Per aquest cap de setmana tan especial, el municipi del Pla d'Urgell ha implicat a veïns i entitats en una celebració, que al marge de divulgar la història i tradicions, també vol ser una manera de donar a conèixer el dinamisme comercial i cultural del poble.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement