Torregrossa estrena Club de lectura infantil de la mà de la Biblioteca M. Mercè Marçal

Biblioteca Maria Mercè Marçal de Torregrossa
photo_camera Biblioteca Maria Mercè Marçal de Torregrossa

El binomi Torregrossa i lectura no és nou. Té un recorregut assentat d’anys llargs, tants, que la Biblioteca Maria Mercè Marçal  va ser feta fa més de quaranta anys -amb una arquitectura ja del segle XXI, admirada per propis i estranys i única a la comarca- perquè sí, com un equipament més.

La biblioteca responia i respon a una comunitat veïnal lectora. I els usuaris de la Marçal responen a la diversitat i a pluralitat del poble

Sala d'actes Biblioteca Maria Mercè Marçal de TorregrossaEspai compartit, a més a més, des de la seva Sala d’Actes, per  a usos culturals com conferències, taules rodones, presentacions de llibres o debats, la Biblioteca Maria Mercè Marçal de Torregrossa, que ja té consolidat un Club de Lectura per a adults, que coordina la filòloga-editora Carme Vidal Huguet, estrena,  ara, Club de Lectura infantil, coordinat per Laura Reig, també filòloga i professora de secundària, amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de lectura entre els escolars de cicle superior de Primària de l’Escola La Bassa del municipi del Pla d'Urgell.

La trobada serà mensual, prèvia inscripció, de dimarts a divendres, amb rotació de dia cada mes, atenent que els participants segons els dies poden tenir altres activitats extraescolars. És a dir, un mes serà en dimarts, l’altre en dimecres, l’altre en dijous, el següent en divendres, i així seguint.

Les obres que es treballaran es coordinaran amb l’escola, la biblioteca i les editorials especialitzades

De fet, l’objectiu primer i últim és que els que participin d’aquest Club de lectura creixin en capacitat lectora pel que fa a elocució i dicció; en comprensió, pel que fa al contingut, creixin en competència lingüística i en consciència i plaer per llegir. Perquè llegir bé ens ajuda a pensar bé i, en conseqüència, a escriure bé.

La Biblioteca Maria Mercè Marçal de Torregrossa estrena Club de Lectura InfantilEls Clubs de lectura són un dels serveis públics més ambiciosos que l’administració ofereix al ciutadà. Per què? Doncs perquè una persona llegida té una arma de presentació pública que li atorga molta seguretat, en l’oratòria.

Aquesta és la gran raó del Club de Lectura infantil:  volem, des de l’Ajuntament de Torregrossa, invertir en la formació dels nostres escolars, el futur del nostre poble.

 En definitiva, volem, en totes les edats, una comunitat culta, crítica i lliure torregrossines.

Comentaris