06.12.2022 |
Territoris.cat

Torregrossa porta al Síndic un historial detallat dels seus problemes elèctrics

L'episodi del dia 8 de gener va causar perjudicis en la xarxa d'enllumenat públic, en la instal·lació del sistema electrònic del rellotge del campanar i en l'automatisme de les campanes de l'església, per valor de 10.000 euros

Transformadors  de la xarxa Electrica Torregrossa @JosepA.Pérez
Transformadors de la xarxa Electrica Torregrossa
Torregrossa porta al Síndic un historial detallat dels seus problemes elèctrics

L'Ajuntament de Torregrossa ha presentat al Síndic de Greuges un informe històric des de l'any 2011, en el que es detalla cronològicament tots els problemes que el municipi ha patit com a conseqüència de les deficiències en la xarxa de subministrament elèctric.

Segons l'alcalde de Torregrossa, Josep M. Puig, paral·lelament a aquest informe, el consistori també ha fet arribar altra documentació al Departament d'Empresa i Coneixement, en aquest cas demanant que el Govern faci complir les resolucions que va aprovar per tal que la companyia Endesa soluciones les deficiències de l'abastament elèctric de Torregrossa.

Transformadors  de la xarxa Electrica TorregrossaLa companyia elèctrica va dur a terme un seguit d'actuacions en el municipi que van consistir en la millora i modernització dels transformadors i la interconnexió de la xarxa interna, obres que es van dur a terme l'any 2015. Amb aquesta actuació es van reduir de forma considerable les caigudes de l'abastament, que fins aleshores solien ser continus.

Tot i aquestes millores, el passat 8 de gener una avaria en la xarxa d'abastament va deixar a les fosques a Torregrossa durant més de quatre hores. Aquesta incidència es va produir en un dia festiu i va obligar a suspendre activitats programades i va causar importants perjudicis als establiments i particulars del municipi.

El nou episodi va causar la indignació del consistori, donat que la tipologia de l'incident va causar perjudicis en la xarxa d'enllumenat públic, en la instal·lació del sistema electrònic del rellotge del campanar i en l'automatisme de les campanes de l'església. El consistori va valorar aquests desperfectes en més de 10.000 euros. Aquesta xifra ha sigut la que l'Ajuntament ha reclamat a la companyia conjuntament amb quaranta reclamacions més de particulars i empreses del municipi.

Segons va explicar Puig, el consistori ha presentat la reclamació de danys i perjudicis conjuntament amb les particulars. Però va recomanar als veïns que no tenen assegurança que també presentessin les reclamacions a títol personal. Puig va afegir que el dia d'avui, no ha rebut resposta de cap dels estaments als quals s'han presentat les reclamacions, ni tampoc de l'empresa elèctrica.

L'alcalde va assegurar que el municipi no es pot permetre aquesta situació, per la qual cosa des de l'Ajuntament es continuarà pressionant on calgui.

Torregrossa porta al Síndic un historial detallat dels seus problemes elèctrics
comentaris