Vallverd homenatja Sant Galderic en el primer aniversari de la seva entronització

Vallverd d’Urgell es va vestir ahir de gala per celebrar el primer aniversari de l’entronització de Sant Galderic –patró de la pagesia catalana– en el temple parroquial d’aquesta població del Pla d’Urgell

Vallverd homenatja Sant Galderic en el primer aniversari de la seva entronització
photo_camera Vallverd homenatja Sant Galderic en el primer aniversari de la seva entronització

Amb puntualitat britànica, Vallverd d’Urgell va celebrar ahir al matí el primer aniversari de la instauració de Sant Galderic.

L’acte va arrencar a dos quarts d’onze amb una missa, que va ser oficiada per mossèn Pere Cañada, rector de la parròquia, que va destacar l’advocació per al sant en una localitat on l’agricultura té un paper protagonista en el conjunt de l’economia.

Vallverd homenatja Sant Galderic en el primer aniversari de la seva entronització 1Per la seva part, Josep Maria Prenafeta, l’anima mater que ha treballat per fer arribar la imatge de Sant Galderic al temple, va recordar que la seva veneració és present en molts municipis catalans.

L’ofici va ser amenitzat per Josep Maria Fontanals, tenor líric del Liceu de Barcelona, que va interpretar Ave Maria i el Cant dels Ocells, acompanyant per la pianista de Bellpuig Francesca Armengol.

A continuació, Josep Maria Prenafeta va llegir un poema dedicat a Sant Galderic davant de la  imatge del patró que hi ha al temple parroquial.

L’acte va cloure amb el cant dels Goigs a Sant Galderic, interpretació que va anar novament a càrrec del tenor Fontanals.

El temple es va omplir per acollir l’homenatge al patró dels pagesos catalans, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa d’Ivars, Montse Coma, i del president del Sometent d’Espanya, Josep Maria Terés, entre d’altres.

comentaris