11.08.2022 |
Territoris.cat

Vilanova de Bellpuig prepara el projecte de la planta potabilitzadora

Espai en el que s'instal·lara la Potabilitzadora Vilanova de Bellpuig in
Espai en el que s'instal·lara la Potabilitzadora Vilanova de Bellpuig
Vilanova de Bellpuig prepara el projecte de la planta potabilitzadora

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha encarregat el projecte de la planta potabilitzadora, que espera poder desplegar en el decurs del pròxim any. El consistori destinarà una partida de 470.000 euros per al nou equipament, que finançarà amb l’ajut de 300.000 euros que ha rebut de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la resta de fons propis o ajuts d’altres administracions.

La nova planta s’instal·larà en uns antics magatzems propietat del consistori, que havien sigut de la Cooperativa, que actualment estan en desús, que es troben a uns tres-cents metres del municipi, segons ha explicat l’alcalde de Vilanova de Bellpuig Joan Trull. El projecte també inclou l’adequació d’una de les basses actuals d’emmagatzematge, que s’haurà d’impermeabilitzar, així com una nova canalització de subministrament des del Canal d’Urgell fins a la nova planta de tractament.

Vilanova de Bellpuig és el darrer dels municipis del Pla d’Urgell que no disposava de planta potabilitzadora, actualment el subministri d’aigua de boca, es fa a través del sistema tradicional de cloració

Carrer Nou de  Vilanova de BellpuigTrull ha afegit que el consistori té previst adjudicar ben aviat les obres carrer Nou, per tal que puguin estar enllestides al mes de desembre, una via molt estreta que dificulta el transit, i també s'han detectat importants deficiències en les xarxes d'aigua i sanejament, motiu pel qual el consistori ha decidit actuar-hi. L'obra compta amb un pressupost de 350.000 euros.

Vilanova de Bellpuig prepara el projecte de la planta potabilitzadora
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement