Vint milions de litres d'aigua garanteixen l'abastament de Castellnou de Seana

El municipi s'havia d'abastir de pous en les temporades que el Canal d'Urgell feia les tanques, el que provocava dificultats en l'abastament.

Imatge de l'embassament de reserva d'aigua de boca de Castellnou de Seana.
photo_camera Imatge de l'embassament de reserva d'aigua de boca de Castellnou de Seana.

Castellnou de Seana ja disposa del nou embassament de reserva per l'aigua de boca del municipi, un equipament amb una capacitat de 20 milions de litres, que garantirà l'abastament tot l'any. El projecte inclou la planta potabilitzadora, un dipòsit d'aigua tractada de 600.000 litres, i una canonada d'un quilòmetre i mig.

L'obra ha tingut un cost que ronda els 600.000 euros, que es finançaran mitjançant una aportació del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) amb 300.000 euros i la resta amb fons propis, i que també inclou la construcció d'un magatzem pel material i la maquinària que utilitza la brigada municipal.

Segons l'alcalde Jordi Llanes, aquesta obra substitueix els antics dipòsits i per altra banda garanteix la qualitat de l'aigua de boca, que amb l'antic equipament tan sols es tractava amb una petita cloració.

El municipi s'havia d'abastir de pous en les temporades que el Canal d'Urgell feia les tanques, el que provocava dificultats en l'abastament. Per aquest motiu el consistori va decidir construir una nova bassa.

comentaris