Xavier Roure serà nou director de Fira de Mollerussa i renuncia a l'acta de regidor

Xavier Roure nou director del Patronat Fira Mollerussa
photo_camera Xavier Roure nou director del Patronat Fira Mollerussa

Marc Solsona, posa al capdavant de Fira de Mollerussa un càrrec polític de la seva confiança, Xavier Roure, que va ser regidor de Finances i Atenció Ciutadana, en l'anterior mandat, i que també formava part de la llista de JxCat que va guanyar les eleccions de 26-M a Mollerussa. Però Roure ha renunciat a l'acta de regidor, per recomanació dels Serveis Jurídics del consistori, segons ha explicat, l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, en l'acte de presentació del nou responsable de les fires mollerussenques.

Xavier Roure, qui a estat vinculat a l'ens firal des de l'any 2011, com a membre del Comitè Organitzador de la Fira de Sant Josep, i ocupava el càrrec de Vicepresident des del 2015, substituirà a partir del pròxim 5 de juliol a Poldo Segarra, que el passat divendres va anunciar que no repetiria en el càrrec, després de vuit anys al davant de l'ens.

Cal recordar que la direcció del Patronat Fira de Mollerussa és un càrrec de confiança que designa l'alcalde de la ciutat

Acte de presentació de Xavier Roure com a nou director de Fira MollerussaRoure afronta la nova responsabilitat amb l'objectiu de convertir l'ens firal mollerussenc en representació, polaritzadora d'oportunitats, generadora de capacitats i motor del canvi, per la qual cosa elaborarà un Pla de Màrqueting Estratègic que té previst desplegar en els tres pròxims anys, i del que espera obtenir els primers resultats en el marc de la Fira de Sant Josep del 2020.

Roure ha destacat que un altre dels seus objectius serà projectar Mollerussa com a ciutat de Congressos, com a complement del calendari firal, un servei obert a tots els sectors empresarials del territori, aprofitant les infraestructures, serveis i professionals del Patronat Firal. El director ha assegurat que la Fira ha de ser internacional, bio diversa, transparent, tecnològica, igualitària, digital, pròxima, humana i sostenible, tant en matèria de medi ambient com en termes econòmics. En aquest sentit Roure ha afegit que haurem de buscar finançament, patrocinis i espònsors.

Marc Solsona trasllada la responsabilitat de les Fires mollerussenques a Xavier RoureLa persona que substituirà a Roure, en la bancada municipal es donarà a conèixer aquest dijous en el marc del primer Ple del mandat, en el que es presentarà el cartipàs, segons ha explicat l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, qui també ha insinuat que podria ser una regidora. Per aquest motiu tot apunta que podria referir-se a Raquel Pueyo, la número deu de la llista de JxCat, que va quedar fora dels resultats del 26M, i que podria assolir la cartera de Joventut.
 

Dubtes d'ERC

El portaveu del grup d'ERC Engelbert Montalà ha fet arribar un comunicat a Territoris.cat, manifestat que els republicans no donaran suport a la proposta de l'alcalde Marc Solsona, ja que consideren que la direcció del Patronat Fira de Mollerussa l'hauria d'ostentar un professional sense cap vinculació política, motiu pel qual s'hauria de fer per concurs públic. Montalà ha destacat que això no vol dir que dubtin, ni molt menys de la vàlua de Roure, però no es pot ignorar la seva vinculació amb JxCat.

L'activitat, i els objectius que ha de tenir el Patronat Fira de Mollerussa en el comerç, la indústria, l'economia i la projecció de la ciutat han de funcionar amb total autonomia, i per sobre d'influències i interessos polítics, ha destacat Montalà.

Comentaris