12.04.2021 |
Territoris.cat

Milers de persones omplen els carrers de Lleida reivindicant l'1-O

mani2
Manifestació per reivindicar el segon aniversari de l'1-O
Milers de persones omplen els carrers de Lleida reivindicant l'1-O

Una manifestació per reivindicar l'1-O, coincidint amb el segon aniversari de la celebració del referèndum, va recorrer ahir al vespre els carrers de Lleida.

La marxa, organitzada per Taula per la Democràcia -que agrupa una trentena d'entitats-, ha estat encapçalada per la pancarta amb el lema 'Ho tornarem a fer'.

Els manifestats han reclamat unitat als partits independentistes i han exigit la llibertat dels set membres dels CDR i dels nou líders independentistes empresonats.

La mobilització va sortir de la plaça Ricard Vinyes de Lleida i va finalitzar davant del CAP de Cappont, a la plaça que la Paeria preveu batejar com a 1 d'Octubre. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 5.000 persones, i 18.000 segons els organitzadors.

Imatge aèria dels milers de persones que han sortit al carrer a Lleida per reivindicar l'1-O. Imatge de l'1 d'octubre de 2019. (Vertical)

La marxa ha acabat en aquest indret amb la lectura d'un manifest a càrrec d'alguns dels ferits l'1-O a Lleida i la música en directe del grup Pastorets Rock.

Els manifestants s'han concentrat a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Ricard Vinyes de Lleida, des d'on han iniciat una marxa pel centre de Lleida. Durant aquesta, els participants han cridat consignes com ara "1-O, ni oblit ni perdó", "llibertat presos polítics" o "aquest judici és una farsa". 

Tanmateix, ahir al migdia, uns 300 estudiants universitaris i de secundària van mobilitzar-se per reivindicar l'1-O des de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida fins a la subdelegació del govern de l'Estat.

Els castellers de Lleida han fet un pilar al final de la manifestació de Lleida. Imatge de l'1 d'octubre de 2019. (Vertical)

Milers de persones omplen els carrers de Lleida reivindicant l'1-O
comentaris