18 infants saharaius passen l'estiu a la Segarra, l'Urgell, la Noguera i el Solsonès acollits en famílies

Saharauis2019
photo_camera Els petits, procedents de diversos campaments de refugiats han gaudit  d’unes vacances en els municipis esmentats.

Un total de 18 infants sahrauís s’han desplaçat aquest estiu a diversos municipis de la Segarra, l’Urgell, la Noguera i el Solsonès en el marc del programa Vacances en Pau, dut a terme pel Front Polisari en col·laboració amb Sàhara Catalunya.

6 d’aquests 18 infants sahrauís d’entre 10 i 13 anys, han estat destinats a Guissona. La resta ho han fet altres municipis que avarca l’associació Melhfa, alguns com, Cervera (1), Torà (1), Tàrrega (2), Bellpuig (3), Agramunt (2), Ponts (1), Clua (1) i Balaguer (1) .

A Guissona, el passat divendres van estar rebuts per l’alcalde del municipi, a les dependències de l’Ajuntament. Per la seva part, aquest Ajuntament col·labora any rere any amb la iniciativa, finançant el trasllat dels nens fins a la població. La resta de despeses del programa Vacances en Pau van a càrrec de les famílies acollidores i de donatius de persones alienes i membres de l’associació.  

Els petits, procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert Algerià han gaudit  d’unes vacances en els municipis esmentats en companyia de famílies acollidores durant els mesos de juliol i agost. En el decurs d’aquests mesos els infants s’han beneficiat d’una alimentació equilibrada, de revisions sanitàries, i al mateix temps s’ha evitat que visquessin les intenses calors i les altes temperatures que hi ha en ple desert en aquesta època de l’any.  

comentaris