Cervera reuneix més de 1.000 diables, un dels màxims exponents de la Cultura Popular

Trobada Nacional de Balls de Diables Cervera Cultura 2019
photo_camera Trobada Nacional de Balls de Diables Cervera Cultura 2019

La colla Carranquers no podia celebrar de millor manera el seu vint-i-cinquè aniversari, ja que més d'un miler de diables els van fer costat aquest dissabte, en el marc de la Trobada Nacional de Balls de Diables, que va tenir lloc a Cervera. La capital de la Segarra arrencava la segona part del programa Capital de la Cultura 2019, amb una espectacular festa de foc, sense precedents.

Trobada Nacional de Balls de DiablesLa Trobada va reunir el col·lectiu de colles que conserven els elements més ancestrals d'un ball que representa la lluita entre el bé i el mal, que forma part del tradicionari festiu del país. La convocatòria cerverina va desplegar prop de dos quilòmetres de foc, que van il·luminar el cel segarrenc que es podia observar des de ben lluny.

Cada una de les colles, va poder mostrar, al nombrós públic que es va congregar en la plaça de la Universitat, els seus rituals d'actuació, així com els vestits que llueixen, que forma part de la personalitat i la procedència dels grups. Els diables van cremar més de 400 quilos de pólvora, en les 1.600 carretilles que van fer servir.

Trobada Nacional de Balls de Diables Cervera Cultura 2019La Trobada va comptar amb la participació de les colles de Balls de Diables de Vilafranca, Riera de Gaià, Valls, Reus, Tarragona, Sitges Colla Vella, Sant Pere de Ribes, La Ràpita del Penedès, El Vendrell, Torredembarra, Sant Quintí de Mediona, Vilanova i la Geltrú, Santa Coloma de Queralt, Igualada, L'Arboç, Alforja, Esplugues de Llobregat, La Llacuna, Vila-seca, i els Carranquers de Cervera.

Trobada nacional de Balls de Diables - Foto Jordi PratEls amfitrions, la colla Carranquers, mostraven la seva satisfacció per la gran acollida de públic, i per formar part de la commemoració de la capitalitat, després d'un any d'intensa activitat per poder preparar aquesta trobada.

Comentaris