Acord a la Segarra per l’impuls de l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat

El Servei d’Intermediació Laboral que ofereix el Consell Comarcal i la Paeria de Cervera ha atès 69 persones el 2015, ha fet 18 visites a empreses i ha aconseguit que 13 persones accedeixin al mercat laboral

Conveni ASPID i Consell Comarcal de La Segarra
photo_camera Conveni ASPID i Consell Comarcal de La Segarra

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) s’ha reunit aquest dimecres, al Consell Comarcal de la Segarra per impulsar un any més l’acord a favor de l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat a la comarca.

L’acord entre ambdues institucions va destinat a fomentar la contractació de les persones en situació d’atur i de les persones amb discapacitat al món laboral a la comarca de la Segarra. En virtut del conveni vigent, les tres entitats es comprometen a portar a terme programes, actuacions i acords orientats al foment de la inserció laboral en el mercat de treball de la comarca de persones en situació d’exclusió sociolaboral i de persones amb discapacitat. A la reunió ha assistit el conseller comarcal de l’àrea de promoció econòmica, Miquel Julià, i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho.

El Servei d’Intermediació Laboral (SIL) d’ASPID és una borsa de treball especialitzada i gratuïta que s’adreça a les persones amb una discapacitat reconeguda o una incapacitat laboral que cerquen feina. A la vegada ofereix un servei d’informació, assessorament i preselecció de candidats a les empreses del territori per tal d’afavorir la incorporació de personal a la seva plantilla. A més, el SIL impulsa i estableix relacions i treball en xarxa amb altres organitzacions d’àmbit d’inserció sociolaboral de col·lectius o grups en exclusió social, com també amb entitats de promoció econòmica i organitzacions de caràcter empresarial de la Segarra.

Durant el 2015, la delegació del Servei d’Intermediació Laboral de la Segarra ha atès un total de 69 persones (10 aturades amb discapacitat i 59, sense discapacitat), s’han fet 18 visites a 14 empreses i 13 usuaris han pogut accedir al mercat laboral (el 19% de la població atesa). El 62% dels nous contractes són temporals de 6 mesos o menys, mentre que un usuari ha aconseguit un contracte indefinit. Pel que fa a la formació, el 2015 es van fer 222 hores de tallers, formació bàsica i transversal.

Els reptes per al 2016 són reforçar les actuacions adreçades a la inclusió social i laboral de les persones amb més vulnerabilitat per mitjà de l'orientació laboral i la formació ocupacional, i la d'intermediació laboral en el mercat ordinari de treball, per mitjà de la gestió d'ofertes de treball, amb col·laboració amb el teixit empresarial de Lleida. L’objectiu és atendre unes 110 persones, dur a terme 200 hores de formació en competències transversals i visitar unes 20 empreses de la comarca.

Comentaris