Dos anys de parèntesi fan esclatar l'Aquelarre de Cervera

Teníem claríssim que aquest any, fos com fos, havíem de recuperar aquest esperit d'Aquelarre. Això ha implicat haver de reinventar-nos i fer un format gairebé nou
La Foqueral de l'Aquelarre 2021 @AnnaBerga
photo_camera La Foqueral de l'Aquelarre 2021 @AnnaBerga

La capital de la Segarra recuperava aquest cap de setmana l'Aquelarre després d'un parèntesi de dos anys, i ho feia en un format pràcticament nou, adaptat a les actuals restriccions preventives i sanitàries. En un format més reduït, en un únic espai, la plaça de Cal Racó, i amb aforament limitat. De fet, des de l'organització han explicat que el gran repte d'enguany ha estat adaptar la festa a la pandèmia i al pressupost, que ha estat inferior al d'altres edicions.

L'espectacle central de l'Aquelarre @AnnaBergaTot i això, la regidora d'Aquelarre de la Paeria de Cervera, Mireia Brandon, ha indicat que enguany no es volia deixar passar l'oportunitat de celebrar la festa més emblemàtica de la ciutat.

Teníem claríssim que aquest any, fos com fos, havíem de recuperar aquest esperit d'Aquelarre. Això ha implicat haver de reinventar-nos i fer un format gairebé nou

Aprofitant aquest format reduït, la festa ha volgut tornar als seus orígens i celebrar un ritual d'invocació com el que es feia als inicis de la festa, segons ha explicat David Mora, membre de l'associació GREP Teatre, encarregada de realitzar l'espectacle central. Així, després del Ball de la Polla inicial, les mateixes associacions organitzadores han anat sortint, una per una, d'una gran boca d'un dimoni i amb les seves actuacions han invocat el Mascle Cabró. Aquest primer acte de l'espectacle ha donat pas al concert del grup el Diluvi. Posteriorment, a la mitjanit ha arribat el moment més esperat de la nit: l'aparició i escorreguda del Mascle Cabró, que enguany ha canviat l'escuma per confeti. "Hem substituït l'escuma, ja que amb el format d'enguany no podíem mullar la gent", ha argumentat Mora. Els Diables de Cervera Carranquers han posat el colofó a la festa amb la Foqueral.
 

El Mascle Cabró estrena màscara

Una de les novetats d'aquest Aquelarre 2021 és que el seu personatge més icònic, el Mascle Cabró, ha estrenat màscara. És obra de l'artista segarrenc Xavi Badia, que l'ha confeccionat al seu taller, La Gàrgola. La Màscara ha estat realitzada amb làtex i espuma freda d'alta densitat i s'ha reforçat amb fibra sintètica per a les banyes i la part posterior. El disseny i modelat realça els volums de la cara d'un boc i, a més, el contrast de tonalitats permet distingir els volums des de l'escenari. L'anterior màscara, creada pel mateix Badia el 2016, s'ha substituït a causa del seu mal estat i a la dificultat per restaurar-la.

El Mascle Cabró durant l'escorreguda en l'Aquelarre 2021 @AnnaBergaAixí mateix, la versió infantil de la festa, l'Aquelarret, també ha renovat el capgròs del Cabronet. Ha estat elaborat amb cartó pedra per l'artista solsoní Pau Reig i s'ha adaptat a la mida dels infants.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement