04.07.2022 |
Territoris.cat

Una App creada al CEI Cervera, al Top 15 mundial dels jocs

App CEI Cervera interior
Imatge de presentació del joc 'It's Full of Sparks'
Una App creada al CEI Cervera, al Top 15 mundial dels jocs

L’empresa Dabadu Games, instal·lada al Centre d’Empreses Innovadores de Cervera que dinamitza GLOBALleida, desenvolupa i comercialitza videojocs de qualitat, amb una alta càrrega estètica, per a mòbils i tauletes. Treballen en jocs enfocats a l’àmbit  familiar, simpàtics i sense violència explícita, enfocats a un mercat ampli i que siguin fàcils de jugar i difícils de dominar, respectant sempre el valor de la diversió.

Jordi Antonijoan és el creador d’un videojoc que té com a protagonistes diversos petards que han d’aconseguir passar la pantalla abans de que la metxa els faci explotar; una idea sorgida de la 'crisi dels 40' per la que assegura que ell ha passat i amb la que es va adonar que està a la meitat de la seva vida i que ha començat el seu compte enrere.

El joc, 'It’s Full of Sparks', en català "Tot està ple de guspires", que va sortir al mercat el passat dijous 18 de gener, va superar les seves expectatives amb més de 50,000 descàrregues arreu del món durant la mateixa tarda a través de l’App Store. Avui compta amb 1.800.000 descàrregues i està situat  entre els Top 15 dels jocs del moment als països més influents del planeta, superant a jocs tan arrelats com "Candy Crush". "It’s Full of Sparks", està disponible per dispositius Apple però està previst que el proper mes de febrer, coincidint amb l’any nou xinès, també s’obrirà al mercat Android.

L’emprenedor Jordi Antonijoan va ser distingit el 2013 pel seu videojoc 'Garden Lab', guardonat amb el premi Top Ten, a la millor aplicació espanyola per a nens. Al 2015 va tornar a estar guardonat al Festival Chupete (Madrid), amb la proposta 'Dismonster', un joc d'exploració i precisió que permet que els nens  entenguin d'on provenen les ombres i destrueixin els monstres que veuen en ells.

Una App creada al CEI Cervera, al Top 15 mundial dels jocs
comentaris