Sanaüja es converteix en seu de la primera edició dels Jocs Florals Rurals

flors rural finestra camp - pexels
photo_camera Les bases de la convocatòria ja es poden consultar en línia.

La llengua catalana compta amb un nou certamen literari: els Jocs Florals Rurals. El proper dissabte 13 de març, es presenta la seva primera edició a Sanaüja, poble on va néixer l'escriptor Joan Margarit, de la mà de l'Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat -tot just creada- i l'Associació de Micropobles de Catalunya, impulsores del certamen amb la voluntat de visibilitzar el món rural.

A la presentació hi assistiran Mario Urrea i Joan Solà, president i vicepresident de l'Associació de Micropobles; Llum Colomer i Lluís Torrent, presidenta i secretari de l'Associació de Productors Catalans; i Lluís Castany, sanaügenc que acompanyarà el recorregut per descriure els indrets que es visitaran; així com els regidors de Sanaüja juntament amb l'alcaldessa, Gemma Martínez i Sangrà, qui exercirà d'amfitriona en representació del poble.

Les bases de la convocatòria ja es poden consultar en línia

Durant la visita, es farà un recorregut pel municipi iniciant la ruta a la casa on va néixer el fill Il·lustre de Sanaüja, Joan Margarit, i es passarà per la plaça Major, La Portelleta, la baixada de Sant Roc, el Pont i la Capella de Santa Magdalena, on hi ha les esteles discoïdals de Sanaüja.
A cada parada, s'escoltarà la lectura de poesies d'en Joan Margarit.

Les categories per presentar-se als Jocs Florals Rurals són infantil, Juvenil i Adults en prosa i poesia, i el Jurat està format per Quim Torra, Albano Dante Fachín, Bernat Deltell, Pep Coll, Jenn Díaz i Montserrat Isern.

Hi haurà una primera part de votació popular, i d'aquesta, els més votats passaran a la fase final, on el jurat triarà un guanyador/a absolut/a per cada categoria, a qui es farà entrega dels premis de la primera edició dels Jocs Florals Rurals.


 

comentaris