Segarrock aglutina 14 festes que se celebraran a Cervera, Guissona, Massoteres, Granyena, Sedó, Tarroja i Sant Ramon

Jordi Garriga i Núria Ninot de l'Associació de Joves Cervera, i Enric Gener de l'Associació de Joves Guissona i Tarroja
photo_camera Jordi Garriga i Núria Ninot i Enric Gener i Jordi Porta, presenten el Segarrock 2018

El Segarrock va ser una iniciativa sorgida de l'Assemblea de Joves de Cervera l'any 2012, que després d'una aturada es va recuperar l'any passat amb la incorporació de l'Assemblea de Guissona i Rodalies. Una iniciativa que tenia com a objectiu de potenciar les festes populars de la Segarra durant tot l'estiu.

En la passada edició els joves de la Segarra van editar un cartell en el qual hi figuraven totes les festes, concerts i espectacles dels municipis de la comarca, amb les dates i els llocs on se celebraven des del mes de maig fins al setembre.

Cartell de Segarrock 2018Aquest any, però, els joves s'han proposat ampliar l'abast de la iniciativa, per la qual cosa des de principis d'aquest any els impulsors es van posar en contacte amb eles entitats locals de la comarca per explicar el projecte. Els joves pretenen aconseguir millorar la divulgació de les festes populars, teixint així una xarxa de solidaritat que va molt més enllà de la festa en si, abastint àmbits tan amplis com la problemàtica de la festa alcohòlica entre els joves o les agressions sexistes que les dones encara patim en els espais d'oci. En aquesta mateixa línia de coses els joves s'han unit amb l'associació La Segarrenca per fer extensible als municipis el protocol de violència sexista en els espais d'oci i fer formació entre les persones interessades.

El cartell mostra 14 festes amb un gran nombre de concerts com Concabella Rock, el Sant Ramon Rock, Festa de la colla dels Carranquers de Cervera, la Batalla del Foc a Sant Antoli, 20 anys FesTarroja, i molts més.

La presentació ha tingut lloc aquest dilluns amb la participació de, Jordi Garriga i Núria Ninot de l'Associació de Joves Cervera, i Enric Gener de l'Associació de Joves Guissona i Tarroja. A més, ha participat el conseller comarcal de Joventut Jordi Porta, que ha agraït la tasca als joves i felicitat per la recuperació del cartell per potenciar les festes locals.

Des de l'Oficina Jove del Consell Comarcal es dóna suport amb l'elaboració d'una pancarta per donar a conèixer les festes i un vídeo promocional del Segarrock. Paral·lelament, es projectarà un concurs Instagram també de les festes.

comentaris