14.08.2022 |
Territoris.cat

BonÀrea Agrupa crearà 4.000 llocs de treball en una nova planta a l'Aragó

La companyia de Guissona invertirà 400 milions d'euros en una nova planta que tindrà les mateixes característiques que la de La Closa del municipi de la Segarra

Pla general de la zona exterior del complex La Closa del Grup Guissona, el 22 de setembre de 2016. (Horitzontal)
Zona exterior del complex La Closa del Grup Guissona
BonÀrea Agrupa crearà 4.000 llocs de treball en una nova planta a l'Aragó

BonÀrea Agrupa construirà el seu segon centre alimentari-logístic a l'Aragó amb una inversió de 400 milions d'euros i la creació de 4.000 llocs de treball. Aquest divendres s'ha signat l'acord entre el president de la firma de Guissona, Jaume Alsina, i el president d'Aragó, Javier Lambán, per tal de començar a desenvolupar el projecte, les obres de qual es podrien començar a finals de 2018. Aquest centre,que serà de les mateixes característiques que el de La Closa de Guissona, s'ubicarà al municipi d'Épila, en uns terrenys situats al costat de l'autovia de Madrid i es construirà de forma progressiva durant un període de 10 anys, segons els plans estratègics de l'empresa alimentaria. Està previst que aquesta segona unitat de producció serveixi per abastir els mercats d'Aragó, Navarra, el nord de Madrid, el centre i el Llevant amb una capacitat superior als 2.000 punts de venda de les botigues bonÀrea actuals i futures.

Estació de servei de la companyia BonÀreaJa feia aproximadament mig any que bonÀrea Agrupa havia anunciat la seva voluntat de fer un segon centre de producció igual que el que hi ha a Guissona per donar resposta a les demandes del mercat i als seus projectes d'expansió. S'havia apuntat a la Vall de l'Ebre i aquest divendres s'ha desvetllat el nom de la població aragonesa que en serà la seu: Épila. És per això, que s'ha oficialitzat l'acord amb el govern d'Aragó i l'Ajuntament d'aquest municipi per tal de situar-hi el centre.

Restaurant BonÀreaBonÀrea Agrupa té milers de socis i accionistes a l'Aragó, fàbriques de pinsos i diverses instal·lacions a Bujaraloz, granges a Sena, distribucions agràries i càrniques i 50 botigues bonÀrea. La producció animal d'aquesta zona tindrà un millor destí al nou centre d'Épila, segons els responsables del grup alimentari. El president de l'Aragó, Javier Lambán, ha dit que l'executiu té previst declarar aquest projecte d'interès autonòmic i impulsarà un Pla d'Interès General d'Aragó (PIGA) d'iniciativa pública per facilitar l'execució del projecte, així com que donarà suport a través de l'INAEM a la selecció del personal.

D'altra banda, el centre alimentari de Guissona, que actualment subministra 500 botigues bonÀrea, no solament es mantindrà, sinó que incrementarà la seva capacitat, actualitzant al màxim els seus mitjans productius per atendre les actuals i futures noves tendes bonÀrea de Catalunya, els serveis Horeca/Food Service i Cash i especialment les comandes online, amb servei a box, tendes o domicili. 

BonÀrea Agrupa crearà 4.000 llocs de treball en una nova planta a l'Aragó
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement