BonÀrea Corporació supera els 1.500 milions d'euros en vendes durant el 2016

L'entitat va seguir generant ocupació l'any 2016, concretament 258 nous llocs de treball. Actualment, en el conjunt d'empreses que conformen BonÀrea Agrupa treballen 4.825 persones

Imatge de la planta de la companyia BonÀrea Corporaciò a Guissona
photo_camera Imatge de la planta de la companyia BonÀrea Corporaciò a Guissona

BonÀrea Corporació, la nova denominació de Corporació Alimentària Guissona, va consolidar durant el 2016 les seves principals línies de negoci amb creixements tant en volums com en euros. A nivell de facturació, la firma va assolir els 1.543 milions d'euros, un 5,5% més respecte al 2015.

En l'àmbit de l'alimentació, cal destacar que les botigues BonÀrea van assolir el 2016 els 699 milions d'euros en vendes, un 7,6% més que l'any anterior i amb un augment en quilos del 8,9%. Al final de l'exercici, la corporació comptava amb 450 establiments BonÀrea, 263 supers BonÀrea i 187 botigues BonÀrea, situats a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara, Andorra, Navarra i la Rioja -aquestes dues últimes comunitats de nova implantació-.

Establiment de la xarxa BonÀrea al territori 1Amb l'activitat d'Enginyeria i Energia la companyia va assolir els 258 milions d'euros, amb un creixement del 5%. Destaquen especialment les vendes a la xarxa de 48 gasolineres BonÀrea, que un any més es van mantenir entre les més econòmiques de l'Estat, i que van comercialitzar 302 milions de litres de carburants, un 18% més que el 2015.

Imatge d'una de les botigues 'bonÀrea'. (Horitzontal)Durant el 2016, BonÀrea Corporació va continuar amb la seva habitual política de reinversió dels resultats, amb unes inversions totals de 45 milions d'euros, un 8% més que l'exercici anterior. El Centre Alimentari la Closa, situat a Guissona, va modernitzar el seu ampli ventall d'activitats, amb nova maquinària, equipaments i adaptació i millora de les instal·lacions per obtenir la certificació IFS. També va dur a terme inversions en els processos productius per millorar la qualitat, productivitat, costos i millores logístiques, informàtiques i mediambientals, amb l'objectiu d'arribar a més clients i poder oferir els productes amb la millor relació qualitat i preu del mercat

La firma també va invertir en els establiments BonÀrea i durant el 2018 va obrir 18 nous supermercats i en va traslladar o ampliar 18 més, assolint els 450 establiments a finals d'any. Altrament, la corporació va inaugurar dues noves gasolineres, a Vila-real i Tàrrega, arribant d'aquesta manera a les 48 amb què compta el grup empresarial lleidatà.

L'entitat va seguir generant ocupació l'any 2016, concretament 258 nous llocs de treball. En finalitzar l'exercici, la plantilla directa i subcontractada era de 4.456 empleats. Actualment, en el conjunt d'empreses que conformen BonÀrea Agrupa treballen 4.825 persones.
 

Comentaris