D'octubre de 2023 a maig de 2024

El Castell de Concabella comença la seva IX Temporada cultural

La programació inclou els actes del XVIII Festival de Música Castell de Concabella, diferents presentacions de llibres i la VII JazzConcabella, entre altres
Imatge d'arxiu del Castell de Concabella - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera Imatge d'arxiu del Castell de Concabella - Foto: Jordi Vinuesa

L’associació cultural Amics del Castell de Concabella ha preparat la IX Temporada cultural del Castell de Concabella amb una proposta repleta de grans noms de l’escena artística catalana i internacional. L'escenari del castell comença el curs 2023-24 amb un programa carregat d'actes que inclou el XVIII Festival de Música Castell de Concabella, la VII JazzConcabella, dues presentacions de llibres i un espectacle de flamenc i poesia teatralitzada.

La Companyia Por Tacones protagonitzarà l'espectacle de flamenc dissabte 27 d'abril de 2024 a les 19 h. 'Instants previs' és el nom de l'espectacle de poesia teatralitzada que protagonitzaran l'actriu Marta Tricuera i l'actor Josep Sobrevals l'11 de maig de 2024 a les 19 h

XVIII Festival de Música

El Festival de Música del Castell de Concabella arriba a la majoria d'edat amb una programació de luxe, un conjunt de propostes per a tots els gustos. El festival comença el pròxim 7 d'octubre a les 19 h amb la interpretació de grans obres mestres del Barroc per part de Sikarra Consort. La formació està integrada per Enric Ribalta (flauta), Encarna Monzó (oboè), Joan Espina (violí), Ramon Aragall (fagot) i Eva del Campo (clavicèmbal).

El 21 d'octubre serà el torn del pianista Josep Maria Colom, que interpretarà un conjunt de músiques catalanes i espanyoles. El 7 d'abril de 2024 està programat el concert 'Tres monuments per a trio amb piano' —de Schumann, Saint-Saëns i Beethoven— interpretats pel Trio Zukerman, que integren per Pinchas Zukerman (violí), Amanda Forsyth (violoncel) i Shai Wosner (piano).

VII JazzConcabella 2024

La setena edició del JazzConcabella té preparats tres concerts que encetaran l'any 2024 amb bona música. El primer de tots ells se celebrarà el 13 de gener a les 19 h. L'escenri de la Segarra acollirà l'actuació de Carme Canela i el Rai Paz Trio, integrat per Rai Paz (guitarra), Pau Sala (contrabaix) i Joan Moll (bateria). Al febrer serà el torn del Chris Cheek quintet, integrat per Chris Cheek (saxo tenor), Jordi Rossy (bateria), Jaume Llombart (guitarra i baix elèctric), Jordi Matas (guitarra i baix elèctric) i David Soler (guitarra i pedal steel guitar) feat. Jordi Rossy, en un acte programat el 3 de febrer a les 19 h. El Raynald Colom Quartet clourà les actuacions el 16 de març a les 19 h. La formació està integrada per Raynald Colom (trompeta), Roger Mas (piano), Paco Charlín (contrabaix) i Andreu Pitarch (bateria).

Presentacions de llibres

Antoni Tolmos és un reconegut pianista, compositor i conferenciant lleidatà. El músic presentarà el seu 'Tu mejor escenario', un llibre on ofereix diferents claus per a actuar en públic. Tolmos presentarà el seu llibre el pròxim 11 de novembre a les 18 h

El 16 de desembre al Castell de Concabella acollirà una triple presentació. A partir de les 18 h, els autors Jordi Graupera, Ignasi Moreta i Maria Garganté presentaran conjuntament els seus llibres 'El primer manament', 'No diràs el nom de déu en va' i 'Santificaràs les festes'. L'acte estarà introduït i moderat per Anna Punsoda.

Comentaris