01.12.2022 |
Territoris.cat

El Centre Ocupacional l'Espígol de Cervera compleix deu anys

Per celebrar-ho organitzaran una festa aquest dissabte dia 30 amb visita al centre, poema i vídeo commemoratius, actuacions en directe i vermut popular

foto centre espigol inteiror
El centre ofereix suport i atenció a persones amb diversitat funcional de la comarca de la Segarra
El Centre Ocupacional l'Espígol de Cervera compleix deu anys

El Centre Ocupacional L'Espígol de Cervera compleix deu anys. Per celebrar-ho, organitzarà aquest dissabte dia 30 d'abril una festa a les seves instal·lacions. L'acte preveu una visita al centre, la lectura d'un poema fet especialment per a l'ocasió i el passi d'un vídeo commemoratiu que recull la història a través d'imatges i alguns testimonis. La festa també comptarà amb música en directe amb les actuacions del grup d'ska rock Cor Roent i la batucada Sound DCK, mentre que es tancarà la celebració amb un vermut popular.

El Centre Ocupacional L'Espígol pertany a l'Associació Alba i ofereix suport i atenció a persones amb diversitat funcional de la comarca de la Segarra. És un centre d'atenció de tipus rehabilitador integral que busca millorar la vida de les persones a qui atenen i facilitar el seu desenvolupament humà i social.

Abans que existís l’Espígol les persones de la Segarra amb necessitats especials s’havien de desplaçar fora de la seva comarca per rebre serveis. Gràcies a la voluntat de la Paeria de Cervera d’atansar els serveis socials, fa deu anys es va cedir l’edifici de l’Espàtula, la caseta del guarda agulles del tren. Allí el centre va estar-hi ubicat dos anys mentre es feien les obres d’adequació de l’antiga caserna de la guàrdia civil on el centre es troba actualment.

D'una banda, l’Espígol disposa d'un Servei Ocupacional d'Inserció, destinat a oferir aprenentatges per adquirir un lloc de treball, i d'altra, compta amb el Servei de Teràpia Ocupacional, el servei alternatiu a la integració laboral de totes les persones que no poden incorporar-se al model ordinari i que realitzen activitats terapèutiques.

Tal com explica Alexandra Blasco, professional de l’Espígol, “l'objectiu és esdevenir referents al territori, crear sinergies i complicitats amb el màxim nombre d'ajuntaments de la comarca”. Després d’aquests 10 anys treballant per integrar a les persones amb discapacitat, oferint-los un espai on disposessin dels mateixos drets que tothom, ara, la feina és una altra. 

El Centre Ocupacional l'Espígol de Cervera compleix deu anys
comentaris