Cervera Capital de la Cultura Catalana vol incloure altres municipis de la Segarra

Imatge de Montornès de Segarra Lo Cercacurts
photo_camera Imatge aèria de Montornès de Segarra, on té lloc el festival de cinema Lo Cercacurts

La Paeria de Cervera va convocar, dilluns 19 de març, els alcaldes, regidors i tècnics de Cultura de tots els municipis de la Segarra per explicar el projecte de comarca de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.

Cervera va oferir a tots els municipis acords de col·laboració per tal que aquest gran esdeveniment tingui un impacte positiu també en altres municipis de la Segarra, més enllà del municipi de Cervera.

L’organització Capital de la Cultura Catalana va escollir la ciutat de Cervera com a capital de la cultura catalana 2019 el passat 10 de març

El paer en cap, Ramon Royes, va explicar la voluntat d’incloure alguns dels esdeveniments culturals de la comarca a l’agenda de Cervera 2019 i va demanar que els municipis pensin quins esdeveniments els interessa promocionar per tractar la possibilitat que formin part del programa oficial.

Royes va posar com a exemple d’esdeveniments i patrimoni comarcal que podrien ser inclosos el Premi literari 7 Lletres, el Premi Sikarra, els castells de la Segarra, la torre de Vallferosa, Comalats, les esteles funeràries de Sanaüja, el Festival Lo Cercacurts o la gastronomia de Km 0.

El paer en cap, Ramon Royes, davant la importància de l’esdeveniment, va expressar la voluntat de fer una segona exposició del projecte en el proper Consell d’Alcaldes

A la trobada hi van assistir les alcaldesses de Torrefeta i Florejacs i Tarroja, els alcaldes de Sant Guim de Freixenet i Estaràs, i la tècnica de Cultura de Guissona, que van mostrar el seu agraïment a l’oferiment de la Paeria de Cervera, que el van veure com una gran oportunitat per la Segarra. També hi van assistir els consellers comarcals de Cultura i Hisenda.

Comentaris