04.07.2022 |
Territoris.cat

LA SALUT MENTAL EN ADOLESCENTS I JOVES, SOBRE LA TAULA

Cervera aborda de forma transversal la qüestió de la salut mental en els joves

joves parc caminar caminant - pixabay
Es tracta de la primera Jornada de Treball de Salut Mental i Joves.
Cervera aborda de forma transversal la qüestió de la salut mental en els joves

L’Auditori Municipal de Cervera acollirà el 21 de gener la primera Jornada de Treball de Salut Mental i Joves, organitzada per l’Equip d’Atenció Primària Cervera, la Paeria i el Consell Comarcal de la Segarra, amb l’objectiu d’abordar la problemàtica de la salut mental en adolescents i joves.

La Jornada servirà per adquirir nous coneixements i posar en comú tota la feina que s’ha fet fins ara des de diferents entitats i administracions

El CAP Cervera, juntament amb l’Agència de Salut Pública, va elaborar l’any 2017 un diagnòstic de salut de Cervera en què va recollir dades quantitatives i qualitatives. Posteriorment es va fer una jornada de priorització oberta a tota la ciutadania, en la qual els veïns de Cervera van manifestar que el problema que més els preocupava era la salut mental juvenil.

A través de la Taula de Salut Mental Urgell-Segarra, que aglutina tots els recursos de salut mental del territori, i amb l’ajuda de la Federació Salut Mental Catalunya, es van fer sessions de dinàmica de grup al CAP Cervera amb diversos agents i col·lectius i van sorgir tres grups de treball, centrats en el treball en xarxa, la implicació de les famílies i el lleure.

En consultar-los al 2017, els veïns de Cervera van manifestar que, en l'àmbit de la salut, el problema que més els preocupava era la salut mental juvenil

La Jornada de dimarts servirà per exposar la feina d’aquests grups de treball i per obrir noves vies de col·laboració. També s’hi explicaran altres recursos que s’han engegat darrerament al territori, sota el guiatge de professionals del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, la Paeria, l’Associació Salut Mental Ondara-Sió, la Federació de Salut Mental Catalunya o l’Agrupació d’Usuaris per a la Sanitat Pública de la Segarra. 

Montse Esquerda, pediatra de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i directora de l’Institut Borja de Bioètica, serà l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural, que porta per títol La salut infantil i juvenil és cosa de tots?. Joan Colom, sub-director general de Drogodependències de la Generalitat, clourà l’acte amb la conferència Drogues i salut mental, perspectiva de Salut Pública. 

Cervera aborda de forma transversal la qüestió de la salut mental en els joves
comentaris