Cervera demana un tercer Jutjat i el conseller anuncia una inversió de 240.000€

El màxim responsable de Justícia del Govern ha afegit també que el 2019 està previst executar les obres per a una nova oficina judicial

reunió de treball Paeria de Cervera inteior
photo_camera Reunió de treball amb el conseller, l'alcalde i altres autoritats

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, ha demanat un tercer Jutjat a la capital de la Segarra, petició que ha fet arribar al conseller de Justícia, Carles Mundó, en la visita que aquest ha fet aquest dijous a la Paeria i els Jutjats. 

Segons fonts municipals, el conseller ha pogut constatar en la seva visita "la manca d’espai de l’actual edifici dels Jutjats i la necessitat d’un tercer Jutjat a Cervera per oferir un servei de qualitat a la ciutadania".

El partit judicial disposa actualment d'una única seu i dóna servei a 36 municipis de la Segarra i l'Urgell

El partit judicial de Cervera comprèn 36 municipis de les comarques de la Segarra i l’Urgell, amb una població total d’uns 51.000 habitants. Disposa d’una única seu judicial la qual acull dos òrgans judicials mixtos, els jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 1, amb competències en violència sobre la dona (VIDO), i el núm. 2, en Registre Civil.

Per la seva banda, en la seva visita, el conseller de Justícia ha anunciat que l’any 2017 s’executaran obres de millora a l’edifici dels Jutjats, amb una inversió prevista de 240.000 euros. L'actuació consistirà a rehabilitar la coberta, la façana i la climatització de l’interior de l’edifici. El projecte estarà llest aquest any 2016 i les obres es licitaran l’any vinent.

Mundó ha anunciat també que el 2019 està previst executar les obres per a la posada en marxa d’una nova oficina judicial, per un import de 82.000 euros.

comentaris