'A peu de Museu', és un aplicatiu que permet als visitants recórrer una ruta per la Cervera medieval, jueva i barroca

Cervera donarà el tret de sortida a les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

Presentació de l'app 'A peu de museu', al davant de la Universitat de Cervera 1
photo_camera Presentació de l'app 'A peu de museu', al davant de la Universitat de Cervera

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l'activitat participativa més important d'Europa en relació al patrimoni cultural.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del patrimoni cultural

Presentació de les Jornades Europees de Patrimoni a CerveraEn aquesta nova edició, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural dona un nou impuls a aquest esdeveniment sumant-s'hi per primera vegada, a la Capital de la Cultura Catalana. D'aquesta manera, Cervera dóna el tret de sortida a les Jornades amb la presentació de projecte de producció pròpia A peu de Museu. Rutes temàtiques per Cervera.

Aquestes rutes, previstes per a tots els públics i gratuïtes, resseguiran diferents punts singulars de la ciutat mitjançant uns codis QR, que donaran accés a diferents continguts audiovisuals en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès 

Les audioguies dels tres personatges femenins documentats als segles XIV, XV, XVIII permetran descobrir el passat medieval, jueu i barroc que s'amaga entre els murs de la ciutat actual.

Presentació de l'app 'A peu de museu', al davant de la Universitat de CerveraEl segon bloc del cap de setmana és La Cervera Barroca, on s'emmarquen dues activitats: l'exposició Artesans del Barroc. Cervera i l'art del seu temps i el concert de música barroca i electrònica Trou de Ver, que és el 4rt Diàleg amb el Patrimoni de la programació de Cervera Capital de la Cultural Catalana 2019. La mostra s'inaugurarà el dissabte 12 d'octubre i es podrà visitar fins al 12 d'abril de 2010.

Situa Cervera com un dels principals epicentres de la Catalunya Barroca 

L'exposició pretén ser un primer pas en la consolidació de la ciutat i del museu com a marca i exponent rellevant d'un projecte de valorització i difusió de la Catalunya Barroca.

Restauració del barroc en les Jornades Europees de PatrimoniS'ubica a l'antiga Biblioteca de la Universitat de Cervera i la seva avantsala i es distribueix en dos àmbits diferenciats: el taller d'un artesà del segle XVIII que evoca un món artesanal, auster i allunyat del luxe, i l'exposició pròpiament dita que ens trasllada a un univers creatiu d'un món passat des dels retrats reials de la Paeria a les escultures dels grans retaulers, passant pels models i les obres dels pintors Bernat Amorós i Antoni Viladomat.

En total mostra una quarantena d'obres originals de col·leccions particulars, d'altres museus com el MNAC, el Museu de Manresa, el Museu Diocesà de Barcelona, o la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, entre d'altres. A més a més, per a l'ocasió s'han restaurat una vintena d'obres

El contratenor Pere Jou prepara Estrena a Cerbera 2019La tercera proposta és Trou de Ver (literalment forat de cuc), que és el 4rt Diàleg amb el Patrimoni de Cervera 2019. Els artistes Pere Jou i Aurora Bauzà, que han fet estrenes recents a l'Off Liceu, a la Biennale Danza de Venècia, al Festival de Santarcangelo i a Matera Capital de la Cultura Europea 2019, proposen un viatge sense solució de continuïtat entre els inicis del barroc i el moment present.

Amb una posada en escena que ocuparà tot l'espai de Paranimf i un a disposició de públic poc habitual, el contratenor i ballarí Pere Jou transitarà entre aquests dos moments de l'espai-temps, representants metonímicament a banda i banda del trou de ver per l'electrònica d'Aurora Bauzà i la tiorba de Ferran Pisà.

Comentaris