Cervera inicia els treballs de restauració de la façana de la Paeria

Cervera destina l'aportació de l'1,5% Cultural a actuacions en la Paeria, l’antiga biblioteca, l’església de Sant Joan i la casa delmera (antiga escola de música),

Inici de les obres de rehabilitació de la façana de la Paeria de Cervera
photo_camera Inici de les obres de rehabilitació de la façana de la Paeria de Cervera

Cervera ha iniciat aquest dimecres els treballs de rehabilitació de la façana de la Paeria, una actuació que forma part del projecte de l'1,5 Cultural, dels que la capital de la Segarra va aconseguir 1.504.707 euros, una quantitat que s'està aplicant en diverses intervencions en edificis públics de la ciutat.

El projecte, es va incloure en la proposta de rehabilitació de la trama urbana del camí de Sant Jaume, que afecta la plaça Sant Miquel, el carrer i la plaça Santa Anna; mentre que els treballs ja estan enllestits als carrers General Güell, Santa Maria, Sant Domènec i Sant Magí, i a les places Sant Domènec i Sant Magí.

Les obres de la Paeria han començat la instal·lació d'una bastida a la façana principal. La intervenció consisteix en netejar les parts de pedra deteriorades, segellar les esquerdes, restaurar els elements escultòrics (mènsules) i substituir lloses dels balcons.

A l'antiga biblioteca i l'església de Sant Joan es milloraran les portes i es crearà un aparador de vidre. A la Casa Delmera es rehabilitaran elements de la façana i les portes. Finalment, també es restauraran les fonts del carrer i la plaça Major.

Comentaris