Cervera es prepara per a la setmana cultural Isagoge i la Festa Major

La setmana cultural estarà dedicada a recuperar la memòria de les dones acusades de bruixeria

Cartell de la 45a Isagoge de Cervera.
photo_camera Cartell de la 45a Isagoge de Cervera.

El passat dimarts 7 de setembre, la ciutat de Cervera va presentar la programació de la 45a Isagoge i la Festa Major.

Els dos esdeveniments preveuen, entre els dies 17 i 27 de setembre, més de 50 activitats per a tots els públics i en diversos espais, sempre garantint les restriccions i les mesures sanitàries vigents

El paer en cap, Joan Santacana, ha anunciat el pregoner i les entitats homenatjades, que enguany seran dos: l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i l’Associació Salut Mental Ondara-Sió.

El Pregó anirà a càrrec del jove cineasta cerverí Jordi Boquet Claramunt, que va guanyar el Premi Gaudí 2021 al millor curtmetratge per 'Ni oblit ni perdó'.

Tanmateix s'ha presentat la programació de la 45a Isagoge, setmana cultural que enguany es dedica a recuperar la memòria de les dones acusades de bruixeria.

Amb les activitats de la Isagoge es pretén fer un acte de desgreuge davant les injustícies comeses a les dones acusades de bruixeria

La programació inclou un cicle de xerrades, representacions teatrals en diferents formats, cinema, tallers, presentacions de llibres, visites turístiques, i concert de jazz, entre altres.

La participació de les entitats locals tindrà lloc en el taller de sardanes, a càrrec de la Colla Sardanista Jovencells, i el taller de percussió infantil, organitzat pels Bombollers i l’Agrupació Seny Major.

Per altra banda, la Festa Major presenta activitats per a tots els públics en diversos espais, amb la novetat que la cultura popular torna a sortir al carrer després del parèntesi de l’any 2020. Hi haurà la trobada de gegants, amb la participació de 10 colles, a la plaça del Sindicat; es recupera la Carretillada, al racó de Santa Maria; i els lluïments del seguici festiu, que es faran a cal Racó.

Els concerts es faran, com l’any passat, en un envelat que es muntarà al pati dels Silos

Amb la mateixa voluntat de descongestionar el centre, les Firetes estaran ubicades a l’avinguda de l’Esport.

Tots els actes són amb aforament limitat i amb reserva prèvia. La reserva d’entrades i la compra de les localitats de pagament es podrà fer a partir del dilluns 13 de setembre, a les 13.00 hores, al lloc web de la Paeria de Cervera.

 

Comentaris