08.03.2021 |
Territoris.cat

Cervera s’adhereix a la campanya #BaltasarDeVeritat

image
Cervera s’adhereix a la campanya #BaltasarDeVeritat

La Regidoria de Festes i la Comissió de Reis estan treballant perquè les persones negres participin a la Cavalcada de Reis de Cervera d’enguany, amb l’objectiu de fomentar la integració de les persones migrades a les festes i tradicions locals.

D’aquesta manera, s’adhereixen a la campanya de l’associació Casa Nostra Casa Vostra, anomenada #BaltasarDeVeritat, que defensa que a les Cavalcades de Catalunya es deixin de pintar de negre reis i patges, i hi participin persones negres, de veritat. De moment, la figura del rei Baltasar serà representada per una persona afrodescendent, i s’estan mantenint reunions amb diversos col·lectius de la ciutat per implicar més persones. 

“Estem treballant per explicar que totes les persones de Cervera, vinguin d’on vinguin, i siguin del color que siguin, són molt benvingudes a les nostres festes. Aquesta tasca requereix paciència i molt de diàleg, perquè sovint les persones migrades desconeixen les nostres tradicions. Però creiem que amb una bona comunicació i amb molt d’amor podem aconseguir que diverses persones negres participin a la nostra Cavalcalda i, d’aquesta manera, treballar per la integració i, mica en mica, guanyar la partida al racisme, que sempre és conseqüència de la ignorància”, afirma el regidor de Territori, Marc Llorens.

Cervera s’adhereix a la campanya #BaltasarDeVeritat
comentaris