02.08.2021 |
Territoris.cat

#Bachendansa, l'espectacle que clourà Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019

#Bachendansa, l'espectacle que clourà Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019

El Gran Teatre de la Passió de Cervera acull aquest dissabte 21 de desembre a les 20 hores la presentació de #Bachendansa, un espectacle que fusiona la música barroca i la dansa contemporània i que servirà de cloenda dels actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. L’espectacle neix del treball conjunt de dues entitats culturals del territori: la Jove Companyia de l’escola de Dansa Montse Esteve i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb la direcció musical de Jordi Castellà. Les entrades es poden recollir del 16 al 20 de desembre de 19 a 21 hores al Gran Teatre de la Passió. 

Els concerts de Brandenburg número 3 i 5 de Johann Sebastian Bach són la base de l’obra, que es va preestrenar el passat estiu a Guissona i Sant Guim de Freixenet, i que ara es presenta al Gran Teatre de la Passió de Cervera.

'#Bachendansa’ representa l’esperit de la capitalitat cultural, ja que aposta per reforçar conceptes com el territori, la producció pròpia, la transmissió, la multidisciplinarietat, el diàleg contemporani i els nous públics

Com a novetat de la representació d’aquest dissabte, #Bachendansa incorporarà mitjançant una peça artística audiovisual alguns dels elements singulars i esdeveniments realitzats durant tot l’any. A l’obra, enregistrada i dirigida per Marc Castellà i amb guió d’Alba Granell, s’agrupen conceptes com el territori, la tradició i la cultura.

 

D’aquesta manera, l’espectador podrà reviure i rememorar, des d’un punt de vista poètic, visual i simbòlic, un any farcit de propostes i iniciatives culturals que han tingut com a protagonista a la capital de la Segarra. 

 L’acte estarà presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, i servirà per donar el relleu de la capitalitat al Vendrell, la ciutat que l’ostentarà l’any 2020. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el paer en cap de Cervera, Ramon Augé, el director de l’associació Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i Kennet Martínez, alcalde del Vendrell, acompanyaran a la consellera en la cerimònia de cloenda.

#Bachendansa, l'espectacle que clourà Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019
comentaris