Dos cerverins guanyen el concurs FGCHackapp d'aplicacions mòbils

Els germans Marc i Òscar Celeiro van guanyar la primera edició de la convocatòria amb la seva aplicació "El meu tren"

presentació APP - FGC interior
photo_camera Presentació de l'aplicació realitzada pels dos germans de Cervera

L’aplicació "El meu tren", creada pels joves de Cervera, Marc Celeiro, de 15 anys, i el seu germà Òscar, ha guanyat la 1a edició del concurs FGCHackapp, una iniciativa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i apps4citizens, plataforma per a la promoció de tecnologia amb compromís social.

Permet l’accés a informació del servei de trens d’FGC i Rodalies, plànols de la xarxa, horaris i tarifes, entre altres

La iniciativa vol promoure la creativitat al voltant de l’ús de l’Open Data, creant aplicacions mòbils que permetin enriquir l’experiència de viatge dels clients de Ferrocarrils.

El Jurat ha escollit com a aplicació guanyadora “El meu tren”, valorant la seva utilitat i la seva visió holística a l'hora d’integrar tots els serveis de transport ferroviari a Catalunya. A través d’una bona usabilitat, l’aplicació permet l’accés a informació del servei de trens d’FGC i Rodalies, plànols de la xarxa, horaris, tarifes, informació d’incidències, accés als comptes de Twitter dels diferents operadors, així com un escriptori que permet la lectura de llibres electrònics gratuïts. Aquesta aplicació, també accessible per a persones amb discapacitats visuals, permet consultar el conjunt de propostes d’oci i lleure que ofereix Tursitren d’FGC.

L'aplicació és també accessible per a persones amb discapacitats visuals

El Jurat n’ha valorat també la capacitat d’apoderament de l’ús del transport públic, l’alt nivell de continguts i la seva qualitat tècnica, segons han explicat des de la Paeria de Cervera.

comentaris