08.12.2021 |
Territoris.cat

El concert de Nadal de Guissona apropa 200 persones a la ciutat de Viena

violí
Tots els compositors i músics escollits pel concert tenien alguna relació amb la ciutat de Viena
El concert de Nadal de Guissona apropa 200 persones a la ciutat de Viena

Guissona va acollir el vespre del dissabte 29 de desembre el concert de Nadal amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, que va interpretar Viena, punt de trobada al pavelló municipal.

L'orquestra presentava un programa 'relacionat amb la ciutat de Viena' amb compositors i músics que, d'una manera o altra, estan relacionats amb aquest punt de referència musical des de fa molts anys

Per la interpretació es van escollir músics que, o bé van viure a Viena o bé hi van estudiar o estar de pas. Durant el concert es va poder sentir, per exemple, Battaglia, de F. I. Biber, Música Notturna de Madrid, de L. Boccherini, el Divertiment KV138 de W. A. Mozart, els Valsos Nobles op 77, de F. Schubert i les Danses hongareses, de J. Brahms. L'orquestra va fer un recorregut musical amb obres que van des del Barroc fins al Romanticisme. Unes 200 persones van assistir a l'audició, que va tenir una durada d'uns 90 minuts.

L'Orquestra de Cambra Terrassa 48 va néixer l'any 2000 i està format per 15 músics. Des que es va començar, es va constituir en format, tan sols, de cordes. El conjunt ha donat un gran impuls i difusió a la música per a formació d'orquestra de cordes amb uns programes que combinen investigació i proximitat. Amb els anys, l'orquestra s'ha especialitzat en repertoris de corda, i també han fet una recerca contínua i important d'obres de tot el planeta escrites per a formacions com la nostra.

Una marca de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 és 'entendre la música com un llenguatge absolutament global, no encasellada en clàssica o moderna', per la qual cosa afirmen que, qualsevol peça que interpretin per a corda, es podria fer amb qualsevol instrument

El concert de Nadal de Guissona apropa 200 persones a la ciutat de Viena
comentaris