El Consell Comarcal de la Segarra adjudica a Quàlia la gestió de 9 menjadors escolars

El nou servei té previst servir al voltant de 800 menús diaris, cuinats amb productes de proximitat de productors locals i compten amb un 40% de productes ecològics amb la idea d'anar-ho ampliant
Menjadors gestionats per la cooperativa LleureQualia
photo_camera Menjadors gestionats per la cooperativa LleureQualia

La cooperativa Lleure Quàlia gestionarà els menjadors de 7 escoles i 2 instituts de la comarca de la Segarra durant els pròxims cinc anys, després de l'adjudicació que va dur a terme el Consell Comarcal en el decurs del darrer Ple del mes de setembre.

La cooperativa Lleure Quàlia, que forma part del Grup Alba, gestiona menjadors escolars des del 2011, concretament el curs passat ja va obtenir l'adjudicació del servei per part del Consell Comarcal de l'Urgell. Quàlia aportant l'experiència en el lleure i el valor afegit en l'àmbit social amb la inserció laboral de persones amb discapacitat i risc d'exclusió.

Lleure Quàlia passarà a gestionar els 9 centres educatius que depenen del Consell Comarcal de la Segarra, assumint la contractació dels professionals implicats, que suposarà la contractació d'una seixantena de persones i la possibilitat de poder inserir a 2 persones amb discapacitat.

El nou servei té previst servir al voltant de 800 menús diaris, cuinats amb productes de proximitat de productors locals i compten amb un 40% de productes ecològics amb la idea d'anar-ho ampliant

A més, la cuina que s'ofereix des de Quàlia també es fa una aposta per l'anomenada cuina climàtica on s'intenta reduir la presència de proteïna animal processada en els menús per minimitzar la petjada de carboni i la complementen amb llegums i combinacions d'altres aliments. Com a novetat aquest any incorporen en el repartiment del menjar un vehicle elèctric per seguir apostant per la sostenibilitat ambiental.

A banda de la gestió del menjar també oferiran el servei de lleure al migdia introduint una metodologia pròpia de projectes i activitats al llarg de l'any

Menjadors gestionats per la cooperativa LleureQualia

Experiència en lleure i menjadors escolars en temps de COVID-19

La situació de pandèmia suposa un repte afegit per a totes les escoles i també per a l'organització dels menjadors i horari de migdia on caldrà adaptar-se a les mesures i protocols establerts pel Departament de Salut i Ensenyament. Com a punt a favor, Quàlia pot aportar la seva experiència en aquest sentit, ja que durant tot l'estiu ha realitzat 33 casals amb uns 1200 infants on també s'ha ofert el servei de menjador i acollida.

Quàlia ha estat en contacte aquesta darrera setmana amb les AMPA dels 9 centres educatius implicats per conèixer les particularitats de cada centre i poder-se adaptar a les seves necessitats particulars. Tots ells es mostren contents del canvi que suposa aquesta nova adjudicació i valoren positivament la proximitat com a empresa del territori, el projecte metodològic i la proposta alimentària de la cooperativa.

A banda dels 9 menjadors que depenen del Consell Comarcal de la Segarra també gestionarà el de l'Escola de Sant Ramon, per adjudicació pròpia de l'AMPA.

Comentaris