El Consell Comarcal de la Segarra assegura que presentarà un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

image
photo_camera Imatge d'arxiu del Ple del Consell Comarcal de la Segarra

Els Ajuntaments de Sant Ramon, Talavera, Tarroja de Segarra, Granyena de Segarra i Granyanella, podran recuperar la quantitat del cànon de l'aigua que el Consell Comarcal de la Segarra els va aplicar indegudament, segons la sentència que ha fet publica aquest dimecres el Jutjat contenciós de Lleida.

Els municipis de la Segarra van interposar una demanda a l'ens comarcal, perquè no estaven d'acord amb les tarifes del cànon de l'aigua, que va aprovar al mes de juliol del 2016. La sentència declara nul, l'acord del Ple del Consell Comarcal del 3 de febrer del 2016, que modificava el conveni de cooperació interadministrativa entre l'ens i els Ajuntaments en matèria d'aigua en alta, en considerar que els termes de les delegacions assumides pel Ple del Consell comarcal de 26 de juliol de 2000, les quals exigien una autorització prèvia dels ajuntaments.

Diposit d'aigua de Montornès de SegarraEl jutge, també declara la nul·litat de la ratificació en el Ple de 3 de febrer de 2016 de l'acord del Consell d'administració de Gestió d'Aigües de la Segarra referent a la modificació del sistema tarifari del servei d'abastament d'aigua en alta 2016. En aquest cas es constata que el Consell d'alcaldes, amb data de 4 de novembre de 2015, no va emetre informe preceptiu sobre la proposta de modificació del conveni, com exigeix la Llei sobre l'organització comarcal.

Segons l'alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochacala sentència posa de nou en valor el consens i la solidaritat oferts des del primer dia pels ajuntaments recurrents, enfront de la imposició unilateral i il·legal per la comarca d'un model tarifari que perjudica econòmicament a la immensa majoria dels municipis de la comarca, els quals s'han vist obligats a repercutir l'augment del cost de l'aigua imposat pel Consell en les taxes que apliquen als veïns.

Molts ajuntaments, malgrat no haver recorregut els acords anul·lats, també en sortiran beneficiats, de la qual cosa ens en congratulem

Per la seva banda el conseller comarcal, alcalde de Montoliu de Segarra i membre de l'òrgan Gestió d'Aigües de la Segarra (GAS) Vicenç Roig, ha explicat a Territoris.cat, que el Consell Comarcal té previst presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en considerar que l'ens comarcal gestiona el servei i compta amb competències per decidir les taxes del subministrament en alta. Segons Roig el Consell va decidir aplicar les noves tarifes, amb la voluntat de democratitzar el preu de l'aigua, per tal que tots els municipis paguessin un mateix preu segons l'aigua consumida.

El representant de GAS afegia, que el conveni que es va signar amb els Ajuntaments és un document viu que necessita consens, i la voluntat de l'ens en trobar el punt d'acord, en què tots els municipis en puguin sortir beneficiats. Per altra banda Roig ha afegit, que els municipis que van presentar la demanda són els que tenen menys habitants, per la qual cosa la diferencia de la tarifa, que el Consell hauria de tornar, seria molt petita.

Comentaris