El Consell Social de Torà fa balanç dels seus tres primers anys de funcionament

L'espai de trobada entre professionals, associacions i entitats socials té com a objectiu detectar problemàtiques i buscar solucions a través d’accions que tenen en compte el context social del municipi

ConsellSocialTora-20160712 (1) interior
photo_camera Reunió del Consell Social de Tora

El Consell Social de Torà ha realitzat un Plenari al qual es va posar sobre la taula l’estat de les 32 accions que s’han anat treballant de forma coordinada entre tots els agents que en formen part: professionals, associacions i entitats socials. L'entitat, amb tres anys de vida, té com a principal finalitat detectar problemàtiques i buscar solucions, projectant accions realistes i amb cost zero en benefici dels ciutadans a Torà.

El municipi compta amb 1.281 persones empadronades, de les quals més d'un 12% són joves i un 22% són gent gran. Pel que fa a la població estrangera, hi ha un 16,4%, sent les nacionalitats majoritàries la romanesa, ucraïnesa i búlgara, mentre que en relació a l'atur, hi ha 47 persones inscrites a l'Oficina de Treball. Segons el col·lectiu, analitzar aquestes dades esdevé un bon indicador per planificar les accions a dur a terme i serveis a desenvolupar.

Detecten la necessitat d'accions de dinamització al municipi i també per als joves

El Consell Social és una iniciativa participativa de l’Oficina d’Inclusió i Cohesió Social del Consell Comarcal. Entre les accions desenvolupades i amb continuïtat hi ha les sessions d’introducció a la llengua catalana oral, la participació de Torà al projecte Maletes de coneixement, de dinamització de municipis petits i foment del voluntariat. 

Així mateix, s'han fet xerrades o s’ha impulsat un grup motor de joves que ha acabat creant l’Associació de joves

Una de les propostes extretes del Plenari és la realització d'una agenda comuna per evitar duplicar accions. D'altra banda també es va detectar la necessitat d’accions de dinamització al municipi com un taller de memòria per a la gent gran i també la necessitat de fer accions adreçades als joves, com per exemple, crear una borsa de treball per a monitors de lleure.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement