Guissona homenatja a Jordi Pàmias, Josep Santacreu i Jaume Alsina

dec448bb-ddd4-4402-b472-3896d461dccd
photo_camera Els tres guissonencs guardonats amb la Creu de Sant Jordi

El poeta Jordi Pàmias, el dirigent social i impulsor esportiu Josep Santacreu, i el promotor Jaume Alsina, han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, Guissona els va voler homenatjar amb un acte presidit per Xavier Casoliva, alcalde del municipi.

La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir a persones, grups o entitats que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Jordi Pàmias va rebre la creu de Sant Jordi el 1999, guardonat per la seva trajectòria en l'àmbit de la poesia catalana. Ha sigut un dels descobridors de la tradició poètica de les terres de Ponent i ha fet de pont entre les antigues i les noves generacions de poetes lleidatans.

L’any 2010 es va condecorar a Jaume Alsina, en reconeixement al gran impuls donat al progrés del sector primari català. Veterinari i empresari ramader, fundador del Grup Alimentari Guissona, ha aconseguit crear una empresa referent dins de la indústria agroalimentària ajudant al desenvolupament rural a Catalunya.

Els tres guissonencs van ser obsequiats amb la litografia Empremta del temps, del guissonenc Sebastià Farré. L’obra representa el pas del temps sobre un plànol del poble de Guissona.

El darrer dels homenatjats fou Josep Santacreu, condecorat amb la Creu de Sant Jordi el 2016, per ser un dels impulsors a Catalunya del concepte de responsabilitat social en l'empresa, sobretot des de la direcció d'organitzacions socials, sanitàries i econòmiques. Es va guardonar especialment per la seva col·laboració amb entitats i com a impulsor d'iniciatives en l'àmbit de l'esport, la cultura, l'acció social i el medi ambient.

Comentaris