Èxit de la inaguració de la primera mostra d'art de Guissona

Tallers, música i pintura en directe van omplir d’ambient l’eix comercial de Guissona la tarda-vespre del passat divendres

IMG_20220610_200704
photo_camera La música va arribar a la plaça major de la mà de l’Escola de Música - Foto: cedida per l'Ajuntament de Guissona

La tarda del passat divendres, 10 de juny, mentre els racons, botigues i baixos de l’eix comercial s’anaven omplint de les manifestacions artístiques que durant el mes de juny s’exposarien en diversos espais de la vila, diferents propostes artístiques van fer ressò als carrers de Guissona. Una vesprada d’estiu que va portar a guissonencs i guissonenques a sortir al carrer i gaudir d’una jornada plena d’art.

WhatsApp Image 2022-06-11 at 06.31.30 (1)

Julia Sangés va portar, des de l’Obrador, un taller col·laboratiu de ceràmica amb l’objectiu de crear una escultura, un taller en què va participar un gran nombre de nens i nenes. Al seu costat, l’artista refugiada d’Ucraïna Myroslava Inshevska mostrava i compartia l’art de pintar tasses.

La música va arribar a la plaça major de la mà de l’Escola de Música, que durant dues hores va omplir de gom a gom la plaça major, amb les audicions de veu, instruments, combos i conjunts de corda.

IMG_20220610_190629

El colofó final de la jornada va anar a càrrec de l’artista de pintura en directe Quim Moya, que va pintar dos elements singulars de la vila segarrenca, el gegant Bacus i el Portal de l’Àngel, acompanyat en la guitarra per en Guim Moya.

La primera mostra d'art de Guissona

Del 10 al 30 de juny Guissona acull la primera mostra d’art al carrer, una mostra en la que els carrers de l’eix comercial de la vila de Guissona acullen diferents manifestacions artístiques, esdevenint un gran aparador d’art.

Les propostes artístiques que es poden trobar a Guissona durant aquests dies provenen de Cal Santacreu. Centre d’Art Singular, l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega, la Fedac Guissona, l’Institut Guissona, així com els quadres que van participar al concurs de pintura ràpida durant el dissabte 11 de juny.

Des de Cal Santacreu s’ha fet una intervenció amb bosses reivindicant el comerç local, que s’ubica a la plaça major de Guissona

L’Escola d’Art Ondara ocupa locals buits per exposar projectes artístics que engloben diferents disciplines: art urbà, ceràmica, dibuix, escultura, disseny... Aquesta proposta obra diferents aparadors de l’eix comercial que feia molt temps que havien tancat les seves portes, donant-los així una nova vida.

La Fedac Guissona ha decidit muntar la seva exposició de contes desesteriotipats al carrer de la Font, aquí s’han trencat els rols i els estereotips convencionals dels contes clàssics.

I finalment, a sota del Portal de l’Àngel trobem l’obra, a pont entre Viladot i Guinovart, que prové del fons artístic de l’Institut de Guissona.

El recorregut té per objectiu promoure el passeig pel nucli històric i l’eix comercial i la rescoberta de recons i espais

A aquesta mostra se li sumen els quadres participants al concurs de pintura ràpida, que durant aquests dies també estaran exposats i es podran adquirir als aparadors de Tombs pel món, Casa Pedro, Acadèmia Thames School, Drogueria Catalunya. La Formiga, Colors Shop, Farmàcia Pujol, Cal Conna, Cal Meuet, Cal Santa, Selecte Wine Store i Llibreria Issauna.

Comentaris