Del 15 al 23 de setembre

La Farinera del Sindicat i Ramon Turull, els eixos de la setmana cultural Isagoge de Cervera

El preludi de la Festa Major cerverina arriba amb 26 propostes culturals

Presentació de la setmana cultural de Cervera. Fotografia: Paeria de Cervera.
photo_camera Presentació de la setmana cultural de Cervera. Fotografia: Paeria de Cervera.

El dimarts 6 de setembre es va presentar la programació de la 46a Isagoge, la setmana cultural prèvia a la Festa Major de Cervera.

Del 15 al 23 de setembre el consistori segarrenc organitza un total de 26 activitats adreçades a tots els públics

La Isagoge enguany commemora dos centenaris destacats: la construcció de la Farinera del Sindicat i el del naixement del mestre, escriptor, llibreter i editor Ramon Turull (Cervera, 1922-2003).

L'edifici la Farinera, del Sindicat Agrícola i sa comarca, ideada per Cèsar Martinell, és un gran exemple de l'esplendor de Cervera viscut a inicis del segle XX. El complex del Sindicat va ser fundat el 1919 per iniciativa d’un grup de pagesos de 121 pobles de tota la comarca i va acabar-se de construir l’any 1922.

Al llarg de la setmana Isagoge, es podrà redescobrir la seva història a través de les diferents activitats proposades que s'emmarquen en aquest emblemàtic edifici.

Per altra banda, el dissabte 17 de setembre es dedicarà a la figura de Turull i Bargués, amb activitats organitzades conjuntament amb el Fòrum l’Espitllera i Òmnium Cultural.

En aquest aspecte, ressalta l'acte públic de record a la seva figura amb deu ponències sobre diverses de les seves facetes (poeta, dramaturg, escriptor, activista cívic, gestor cultural, mestre, editor i llibreter); una narració de contes; la descoberta d’una placa commemorativa a la casa on va néixer i viure (situada al carrer Sòria, 3); una mostra bibliogràfica i un sopar literari.

Comentaris